ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Beast In Black – Sweden Rock Festival 2019-06-08

Att Beast In Black från Finland är bland de hetaste hårdrocksbanden som finns just nu märktes tydligt redan innan konserten började. Det var en av de största publikskaror som jag har sett framför Sweden Stage under en tidig spelning. Jag har sett bandet två gånger förut och båda gångerna har de verkligen levererat en kanonspelning så mina förväntningar på denna spelning var naturligtvis väldigt höga. Sedan Anton Kabanen lämnade/fick sparken från Battle Beast och bildade Beast In Black har de åtminstone på skiva sprungit om hans tidigare band. Beast In Blacks senaste skiva springer åttor runt Battle Beasts dito.

Under inledningen av konserten brottades bandet med tekniska problem. Gitarrerna hördes i princip inte alls och även den fantastiske sångaren Yannis Papadopoulos hade samma problem. Detta åtgärdades dock relativt snabbt så det är inte så mycket att gnälla över egentligen. Jag hörde även en hel del klagomål på att de har ju väldigt mycket förinspelat, saknar keyboardist på scenen, men där tror jag vi gamla uvar får börja tänka om. Det är så här det kommer att se ut och låta mer och mer och det handlar givetvis oftast om en kostnadsfråga. Betala lön för en person till eller använda sig av en teknik som redan finns och fungerar bra? Valet blir då för många tekniken för att kanske kunna tjäna några kronor på sin musik. Jag har med andra ord inga som helst problem med att band gör så.

Bandet har turnerat så pass mycket nu att de har blivit ett rejält inoljat maskineri vid det här laget. Anton Kabanen och Kasperi Heikkinen (gitarr) samt Máté Molnar (bas) är enormt synkroniserade i sina rörelser på scenen. Yannis visade återigen vilken gudabenådad sångare han är. Vilka röstresurser den mannen har. Låtmässigt är det som väntat Blind and Frozen som får det största bifallet från publiken. Min personliga favorit är dock Eternal Fire som även den gick hem hos den största delen av publiken. Vid både de tidigare tillfällena jag sett dem har de under Crazy Mad Insane haft någon form av förklädnad framför ansiktena. Frågan var vad det skulle bli denna gång. Svaret var ingen alls utan de körde på som vanligt även under den låten. Den ständigt leende Kabanen och hans band gick verkligen hem hos publiken även denna gång. Har ni inte sett detta band ännu så se då till att göra det om chansen finns. Ni lär inte bli besvikna.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER