NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Liverecension: FM – Sweden Rock Festival 2019-06-06

38 Shares

Precis som när Slayer skramlade igång, så kontrade FM på 4SOUND med att visa upp den oerhörda bredd som Sweden Rock Festival bjuder på.

FM är idag ett hårt turnerande band och det märks verkligen på hur proffsigt bandet låter och uppträder. Med festivalens bästa sångare i Steve Overland så kan man verkligen inte misslyckas och det gör inte FM heller. Setlistan har rullat på nu i några år och för mig som har sett bandet ett antal gånger så hade man kanske hoppats på lite mer variation och något som man kanske inte har hört förut. FM kan väl inte ens i bästa världar kallas för hårdrock men visst finns det ett par plattor som är lite tyngre, om än att det ändå räknas som AOR.

Tänk att få en inledning med Breath Fire från Aphrodisiac , men nu blir det istället balladen Closer to heaven
som Overland traditionsenligt briljerar på. Att bandet bjuder på ett festivalset förstår man när låtarna blir lite kortare än vanligt och att Steve Overland håller igen lite med sina vokala excesser. Men tänk vad glad man blir över att slippa coverlåtar eller trumsolon som en del band fyller ut med.Hårdast denna kväll blir Tough it Out, där dom andra originalmedlemmarna trummisen Pete Jupp och basisten Merv Goldsworthy driver på ordentligt. Det som är extra roligt är att dom har hållit sig relevanta med att fortfarande prestera kvalitativ musik med deras senaste album och vi får höra låtar från debuten Indiscreet fram till förra
årets Atomic Generation.

Betyg: 4/5
Bäst: Steve Overland är fortfarande utan tvekan en av världens bästa sångare och nämns allt för sällan i det sammanhanget. Att få njuta av hans sång är något fler borde göra.

38 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!