INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
fm sweden rock festival
Foto: Effie Trikili

Liverecension: FM – Sweden Rock Festival 2019-06-06

38 Shares

Precis som när Slayer skramlade igång, så kontrade FM på 4SOUND med att visa upp den oerhörda bredd som Sweden Rock Festival bjuder på.

FM är idag ett hårt turnerande band och det märks verkligen på hur proffsigt bandet låter och uppträder. Med festivalens bästa sångare i Steve Overland så kan man verkligen inte misslyckas och det gör inte FM heller. Setlistan har rullat på nu i några år och för mig som har sett bandet ett antal gånger så hade man kanske hoppats på lite mer variation och något som man kanske inte har hört förut. FM kan väl inte ens i bästa världar kallas för hårdrock men visst finns det ett par plattor som är lite tyngre, om än att det ändå räknas som AOR.


Tänk att få en inledning med Breath Fire från Aphrodisiac , men nu blir det istället balladen Closer to heaven
som Overland traditionsenligt briljerar på. Att bandet bjuder på ett festivalset förstår man när låtarna blir lite kortare än vanligt och att Steve Overland håller igen lite med sina vokala excesser. Men tänk vad glad man blir över att slippa coverlåtar eller trumsolon som en del band fyller ut med.

Hårdast denna kväll blir Tough it Out, där dom andra originalmedlemmarna trummisen Pete Jupp och basisten Merv Goldsworthy driver på ordentligt. Det som är extra roligt är att dom har hållit sig relevanta med att fortfarande prestera kvalitativ musik med deras senaste album och vi får höra låtar från debuten Indiscreet fram till förra
årets Atomic Generation.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter