ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Lacuna Coil – Sweden Rock Festival 2018-06-09

Lacuna Coil visade sig vara ett stabilt liveband. Mycket framför allt tack vare en väldigt dynamisk och karismatisk frontduo bestående av Cristina Scabbia och Andrea Ferro. Allra mest lyser de som klarast tillsammans under ”Heavens A Lie” och ”Die & Rise”. Deras musik får även en annan tyngd i liveformatet i jämförelse med hur de låter i studio på skiva. På scenen kommer deras musik till all sin rätt.

Spelningen kickade i gång med ”Our Truth” och fortsatte med ett par fler lite äldre godbitar innan låtlistan började varvas med nytt material – material som tyvärr bara går på slentrian. Tur att de valde att bespara oss från alltför mycket från senaste plattan ”Delirium”.

Samspelet med bandmedlemmarna emellan på scenen fungerade bra. Likaså fungerade deras kommunikation med publiken också bra. Det märks att de är rutinerade att stå på scenen tillsammans. Även om det ibland kändes lite som att de ”bara” gjorde en dag på jobbet.

Men varför envisas med att spela en cover av Depeche Modes ”Enjoy The Silence”? Jag hade hellre hört dem plocka in någon annan gammal låt som ”Closer” i repertoaren. Men som helhet genomförde de spelningen med en hel del glöd.

[yasr_overall_rating]
Betyg: 3/5
Bäst: Heavens A Lie
Datum: 2018-06-09

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER