ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Hammerfall – Sabaton Open Air 2017-08-18

Jag hade sett Hammerfall två gånger innan kvällens spelning på Lugnet, så det blev således min tredje liverfarenhet av bandet. Av någon anledning har jag sett dem vart nionde år hittills,. Det är därför bäst för dem att de fortfarande spelar ihop 2026, så jag kan se dem en fjärde gång.

Bandet har under de senaste tjugo åren släppt den ena kanonplattan efter den andra. Så att få till en riktigt bra setlist är definitivt inga problem för göteborgarna. Hammerfall fortsätter under denna kväll i Falun, med sin långa tradition med bra uppträdanden. Det är faktiskt så otroligt bra, att inga andra band ens kommer i närheten av dem under denna festival. Ljudet är kanon, Joacim Cans sjunger som en gud och gästspelet av folkmusikgänget Draupner var verkligen grädden på moset. Trion låtar som började med den smäktande “I Believe” och avslutades med min personliga favoritballad med bandet “Glory To The Brave” var verkligen suverän. Ska jag ändå agera lite surgubbe under min stora “lovordskampanj”. Så tycker jag att man kunde ha spelat någon låt från det suveräna plattan “Threshold”-plattan också.


Årets kungar av Sabaton Open Air blev vare sig Sabaton eller Carl XII. Nä, Lugnets obestridbara regenter var och förblev Hammerfall. De visar verkligen att de är byggda för att hålla och att de kommer fortsätta sin hårdrocksresa länge än!

Setlist:
Hectors Hymn
Riders Of The Storm
Bloodbound
Any Means Necessary
Renegade
Dethroned And Defy
The Last Man Standing
Let The Hammer Fall
Build To Last
I Believe
Dragon Lies Bleeding
Glory To The Brave
Hammer High
Bushido
Hearts On Fire

Plats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2017-08-18

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link