ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kvelertak – Liverecension Bråvalla 2017-07-01

Norska Kvelertak är oerhört svåra att placera rent genremässigt, men vi kan väl säga att de låter som en blandning av allt bra Norge har att erbjuda i musikväg. Med ett rockigt sväng från Turbonegro och Gluecifer, aggressiviteten från Mayhem och Darkthrone samt känslan för tunga och medryckande metalhits från Satyricon utgör Kvelertak något tämligen unikt i hårdrocksvärlden. Även stilmässigt på scenen är det charmigt spretigt med en sångare som ser ut att kunna vara frontman i Amon Amarth samtidigt som andra medlemmar mer har looken av en småbarnspappa som precis åkt från kontoret för att hämta barnen på dagis innan han svänger förbi City Gross för att inhandla ingredienserna till kvällens tacomiddag, självklart med mild salsa.

Med sina tre strängbändare får Kvelertak till en mäktig ljudmatta av fläskiga gitarrer och tillsammans med en oerhört tajt och svängig rytmsektion är det verkligen den perfekta uppbackningen till Erlend Hjelviks gutturala kraftsång. Låt efter låt levereras som ett skoningslöst slag i solar plexus och Kvelertak har som namnet antyder verkligen också stryptag på sin publik. Det är hårt och kompromisslöst med en sådan oerhörd urkraft och övermänskligt sväng. Låtar som “1985”, “Mjöd”, “Bruane Brenn” och avslutaren “Kvelertak” är en ren uppvisning i hur musik ska låta när den omsluter nästan alla tillgängliga element och influenser.


Jag personligen saknade kanske några favoritlåtar, men jag har ändå inte mycket att klaga på när Kvelertak levererar på det här viset. Världsklass!

Annons:


Kvelertak
Luna
2017-07-01

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT