ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hardcore Superstar – mästerligt på Skogsröjet

Efter att ha intervjuat Jocke Berg (sång) tidigare i veckan så är det med spänd förväntan som jag nu intar platsen framför scen. Blir det riktigt röj idag som han alltid utlovar? I år är det 10-års jubileum för Hardcore Superstar på Skogsröjet och det firas med både extra pyro och inspelning av en live-DVD.

Hardcore Superstar är en publikmagnet och det är riktigt mycket folk. Dessutom är det en hängiven skara fans som inte behöver sättas igång. De är fulltaggade redan innan bandet kommer in på scen vilket gör att det passar utmärkt med att Jocke inleder med allsång.


Jocke är känd för sin enorma energi på scen och han gör ingen besviken idag. Studsar runt och utnyttjar scenen maximalt. Jag får en känsla av att ingen scen skulle vara för stor för honom. Förutom att han sannolikt lyckas beträda varenda millimeter av själva scenen så klättrar han även upp i scenställningen. Han tar sig även en runda ut i publiken och får ett antal tusen i publiken att hoppa så att det gungar i Rejmyre.

Annons:

Så mycket mellansnack är det inte och det är bra. Det här är ett band med tempo och spelningen är tight. De kör alla de låtar man förväntar sig och levererar 100 % i allt.

”Senitive to the light” får representera albumet Dreamin in a Cascet som också fyller 10 år i år. Nästa år fyller bandet 20 år så det finns verkligen en låtskatt att plocka av.

I slutet av giget rullas en Hardcorebar in på scen. Bartendern är en… gris…. Sen kommer det in ett helt gäng (fans får vi förmoda) på scen som får vara med och skåla med bandet. Konfetti sprutar ut över publikhavet, röken bryter strålkastarljuset, mörkret börjar falla över festivalområdet. Och då… ett stort fyrverkeri drar igång bakom scen. Festen är igång, klockan är snart 22 och jag tror att det var precis det här Skogsröjefolket behövde för att på riktigt komma i partystämning! Skål och tack för festen Hardcore Superstar!

Hardcore Superstar – Skogsröjet 2017-08-04
[yasr_overall_rating]

Bäst: Helheten, showen, röjet
Sämst: Ett mindre strömavbrott på slutet
Ljus: Bra show
Ljud: Mycket bra
Publik: Fullpackat framför scen
Betyg: 5 av 5

Set List:

Kick on the upper class
Hateful
Touch the sky
Liberation
She’s offbeat
Dreaming
Wild boys
My good reputation
Sensitive to the light
Last call for alcohol
Dear ol’ fame
Moonshine
Sundays
Above the law

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT