ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Scorpions – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-09

Efter ett långt uppehåll från svensk mark är det dags för de tyska hjältarna i Scorpions att äntra Sweden Rock festival, denna gång med Mikkey Dee bakom trummorna. Bandet har inte varit i Sverige sedan 2014, men undertecknad såg dem 2012, då man gjorde en grym spelning i Sandviken. Förväntningarna är minst sagt höga, och det verkar lovande när bandet startar konserten med duon ”Going out with a bang” och ”Make it Real”.

Tyvärr så förstör ljudet nästan hela konserten. I alla fall så förstör det upplevelsen, känslan. Här vill jag passa på att rikta kritik mot Sweden Rock i sig i år, för under hela festivalen har ljudet varit under all kritik, speciellt på de stora scenerna. Nu är det ju säkert så att Scorpions har med sig egen ljudtekniker, men att jag hör mer av vad folk runt omkring mig pratar om än när Klaus Meine river igång ”Bad Boys Running Wild” tar liksom ifrån känslan av att se en headlinespelning på SRF.

Så till själva framträdandet. Scorpions är ett band som kanske har sett sina storhetsdagar. Misstolka mig inte, bandet kan fortfarande leverera och låtar som ”Blackout”, ”Big City Nights” och balladen ”Send Me an Angel” sitter fortfarande som en smäck, men allt för ofta känns som att bandet väljer den enkla vägen, och det är en nästan identisk setlist med den de hade 2012 i Sandviken. Ett frågetecken är dock motorheadcovern ”Overkill”, även fast Mikkey nu är med så känns det väldigt konstigt att höra Klaus Meine tolka Lemmy. Men vem kan värja sig mot avslutningen med ”Still Loving You” och ”Rock You like a Hurricane”? Scorpions är ändå ett typiskt Sweden Rock headliningband, nostalgin är i fokus och nostalgin, den fixar Scorpions bättre än många.

Betyg: [yasr_overall_rating]
Bästa låt: Blackout och Send Me An Angel.

[custom-facebook-feed album=10154378326066008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER