ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gotthard – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-09

Ett av de mest kriminellt underskattade banden i hårdrocksvärlden de senaste 25 åren är utan tvekan schweiziska Gotthard. Bandet besitter en sådan låtskatt att mer än hälften av dagens band borde bli gröna av avund, och trots idel topplisteplaceringar i hemlandet är det väldigt synd att bandet inte blivit större i Europa.

Dagens spelning på Sweden Rock festival är startskottet på bandets 25 års jubileumsturné och bandet sparkar igång hårt med grymma Electrified från senaste skivan ”Silver”. Sångaren Nic Maeder är det senaste tillskottet i bandet (efter att den förre sångaren Steve Lee tragiskt dött i en motorcykelolycka 2010) och han har verkligen vuxit in i rollen som frontman och sångare, han har ju trots allt extremt stora skor att fylla. Bandet fortsätter med mestadels nya låtar från de tre senaste skivorna med Nic, även om gamla låtar som ”Mountain Mama” och ”Sister Moon” letar sig in i setet. Det är någonstans där jag kanske hade velat önska mer äldre låtar från bandets 25åriga karriär. Även fast några av de nya låtarna är grymma så kan jag inte låta bli att tycka att en 25 årsjubileumsspelning borde åtminstone innehålla någon raritet från någon av de gamla skivorna.

Men med det sagt så är ju trots allt de stora hitsen som ”Lift You Up”, ”Anytime Anywhere” och extranumret ”All We Are” sådana kioskvältare att nämnda synpunkter blir petitesser i sammanhanget. Konsertens klimax kommer dock i den helt magiska hyllningen till den forna frontmannen i ”Heaven”, där man framför låten med Steve Lee sjungandes från storbildsskärmarna. Där och då kan jag inte låta bli att fälla en tår och känna att bättre än så här blir det inte.

Betyg:[yasr_overall_rating]
Bästa låt: Utan tvekan ”Heaven”.

[custom-facebook-feed album=10154385116381008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER