Helix – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-07

Helix gjorde en egen folkparksturné i Sverige i mitten på 80-talet. Med plattor som ”Walkin’ The Razors Edge” och ”Long Way To Heaven”. Jag har egentligen ingen aning hur många personer som besökte dessa spelningar men när bandet kommer och spelar i Sverige 2017 så är det en hel del människor som befinner sig framför Sweden Stage på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Att bandet lever på nostalgi och sin hit ”Rock You” framgår redan efter andra låten när sångaren Brian Wollmer säger att ”we are here to rock you”.

Det är en kall kväll i Norje men vi klarar oss från regnet som börjar vräka ner ungefär 20 minuter efter bandets spelning. Tyvärr så blir man inte så mycket varmare av bandets framträdande. Mycket beror på att låtarna helt enkelt inte håller. Det är jättevackert att bandet kommer och gör sin enda spelning i Europa detta år och visst framförs låtar som ”Gimme Gimme Good Lovin”, ”Wild In The Streets”, ”Rock You” och framförallt ”Deep Cuts The Knife” på ett habilt sätt. Men det där sista saknas på något vis.

Vi bjuds på ett bassolo som gör att i alla fall jag vrider på mig en aning och när det sen dessutom blir ett trumsolo av den sämre sorten så vill jag bara gå därifrån. Nej den här kalla kvällen i Blekinge så når inte Helix fram till mig i alla fall och känslan just här och nu är att det är så trist att Y&T ställde in.

Helix – Sweden Rock Festival 2017-06-07
[yasr_overall_rating]

Vilka: Helix
Var
: Sweden Stage (Sweden Rock Festival 2017)
När: Onsdagen den 7/6-17
Längd: Cirka 70 minuter
Bäst: Deep Cuts The Knife
Sämst: Detta satans trumsolo.
Betyg: 2/5

[custom-facebook-feed album=10154372769696008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER