ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Så här kändes Amaranthe i Huskvarna

amaranthe
Konserten inleds med ett mäktigt rött ljus som sveper över scenen när låten Maximize drar igång. Elize är klädd i svart med en fluffig fjäderboa runt halsen. Som alltid med sitt långa svarta hår uppsatt i en tofs beredd att svingas runt i kommande headbanging.

Till en början känns det inte riktigt som att varken bandet eller publiken kommer igång ordentligt. Jag saknar något som är svårt att sätta fingret på. Kanske beror det på att det finns en utmaning i att gå på scen efter den totala energiurladdningen som förbandet Sonic Syndicate bjöd på. Det blir en kontrast som tar en stund för publiken att komma ikapp.


Hur som helst så levererar Amaranthe som alltid riktigt bra låtar och en bra liveupplevelse totalt sett. Elizes klara röst i kombination med Henriks growl och vikarien Chris Adam Hedman Sörbye(till vardags i Smash into pieces) sång gör det klassiska Amaranthesoundet rättvisa. Chris funkar väldigt bra och ger bandet en ytterligare tyngd i sin utstrålning. En jäkligt bra vikarie får man säga, men som tyvärr inte kommer att fortsätta i bandet.

Så här kändes Amaranthe i Huskvarna 1

Showen bjuder på de förväntade låtarna, headbanging i världsklass och mycket kärlek från Elize som hade mycket släkt och vänner på plats. Hon är uppväxt i Småland och drar alltid lite extra blandad publik i Huskvarna.

Halvvägs in i spelningen kommer Endlessly. En låt där Elizes röst verkligen kommer till sin rätt och man inser att hennes utbildning och drömmar inom musikalvärlden snarast borde tas till vara!

Efter det tar konserten mer fart och det känns som att bandet levererar det man kan förvänta sig. Alla på scen interagerar med publiken och bjuder på sig själva. Om jag skulle få önska något så är det att Amaranthe skulle göra showen lite mer koreograferad. De har ett låtmaterial som går att göra mycket mer av på scen. För att ta ett enkelt exempel: Under det instrumentala introt av The Nexus står bandet uppställt på rad helt stilla med sänkta huvuden för att sen dra igång tillsammans med låtens tempoökning. Otroligt enkel men gör en stor skillnad mot att bara ”köra på”.

Så sammanfattningsvis en bra spelning där man får det man förväntat sig men för att vilja se Amaranthe om och om igen krävs ytterligare en nivå på showen.

Läs även en intervju med bandet som publiceras här på Rocknytt den 2 april.

Amaranthe – Huskvarna folkets park 31 mars 2017

Publik: ca 700, nästan slutsålt
Betyg: 4
Bäst: On the Rocks. Och att få hjälpa en liten flicka att få träffa sin stora idol Elize.
Sämst: Känslan av att det finns mer att ge
Ljus/scenografi: Enkel scenografi men bra ljussättning
Ljud: Ok men inte helt perfekt.

Setlist:

Maximize
Boomerang
Hunger
Invincible
1.000.000 Lightyears
Trinity
True
Fury
Endlessly
On the Rocks
Automatic
The Nexus
Amaranthine
Call Out My Name
Digital world
That song
Dynamite
Drop Dead Cynical

Foto: Martin Pavicic
[custom-facebook-feed album=10154194560981008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link