ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Så bra var Takida på Huskvarna Folkets Park

[media-credit name=”Foto: Martin Pavicic” align=”alignnone” width=”500″]Så bra var Takida på Huskvarna Folkets Park 1[/media-credit]

Är du en av dom som lyssnat på Takida där hemma eller via skvalradion i bilen och tyckt att de är ett lightrockband, på gränsen till inte rock alls? Då har jag ett tips; se dom live och du får en energirockupplevelse som blåser lighttankarna ur hjärnan på dig!


Den i åldrande mycket varierade ”svenssonpubliken” (förlåt men någon metalpublik är det inte….) värms upp av Stiftelsen och Ryan Star. Ryan är en amerikansk artist som varit med och skrivit en del av Takidas senaste material. Jäkligt skön röst för övrigt och jag återkommer till honom.
Huskvarna Folkets park erbjuder flera utmärkta konsertlokaler och den här kvällen är det slutsålt med 1500 pers i Parketten. När Robert slängt sina Stiftelseglasögon och intar scenen är det redan fullt ös på golvet och gensvaret på första låten “Skid Row” är öronbedövande.
Det som utmärker Takida live är att alla i bandet är jäkligt aktiva på scen. De interagerar både med varandra och publiken på ett tajt och naturligt sett. Förutom Kristoffer som av naturliga skäl är fast bakom sina trummor är alla andra ”all over the place”. Under “Curly Sue” försvinner Robert ner i publikhavet men det märkliga är att man knappt noterar att han saknas på scen eftersom de andra 5 unisont tar rollen som frontfigurer. De utstrålar äkta spelglädje och ser ut som att de upplever sin bästa spelning någonsin. Robert öser beröm över publiken och jag tror faktiskt han menar det när han säger att Huskvarna kör slut på dom.
Sista refrängen i “You learn” får publiken helt sköta själva. Det här är ett vanligt livefenomen som jag är lite splittrad inför. Jag förstår grejen med att låta publiken sjunga, MEN samtidigt är ju de mest kända låtarna oftast de som i alla fall jag har sett fram emot att få höra ROBERT sjunga live, inte en drös Huskvarnabor….

Live kryddas alltid bandet med frilansbasisten Johan Dereborn. Med sitt stora skägg (och nej, jag ska skona honom från den ständiga jämförelsen med ett annat skäggprytt band…), solglasögon, karakteristiska korta byxor och stora kängor ger han en ytterligare dimension till bandets image och är en viktig del av livepaketet. För min man fotografen är han också en tacksam linslus……

Av de 15 låtar de bränner av ger jag titeln ”bästa låten ikväll” till “Last train home” som helt enkelt röjer skiten ur oss. Efter det ansluter även Ryan på scen och bandet går loss fullständigt i “Don´t wait up”.

[media-credit name=”Foto: Martin Pavicic” align=”alignnone” width=”500″]Så bra var Takida på Huskvarna Folkets Park 2[/media-credit]

Takida live förvandlas till ett band som förtjänar mer cred i rockfacket än vad de får. Jag har sett dem flera gånger och de levererar alltid!

Setlist:
01. Skid Row
02. Purgatory (Live And Let Die)
03. Swallow (Until You’re Gone)
04. Better
05. Evil Eye
06. You Learn
07. Flowerchild
08. I`m Coming Home
09. Curly Sue
10. All Your Life (Haven Stay Part 2)
11. I Am The World
12. Last Train Home

Extranummer:
13. Don´t Wait Up
14. The Dread
15. Haven Stay

Takida – Huskvarna Folkets Park, 2017-03-11

Bäst ikväll: Bandets totala leverans och inlevelse
Sämst ikväll: Ljussättningen som gjorde det omöjligt för de långt bak att se vad som hände på scen.
Publik: 1500
Co-band: Stiftelsen och Ryan Star
Betyg: 5 stjärnor (finns helt enkelt inte mycket mer att önska av en sån här spelning)

Foto: Martin Pavicic
[custom-facebook-feed album=10154147078746008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link