ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Sonata Arctica – Liljan, Borlänge 2016-10-08

[media-credit name=”Foto: Jane Cedenberger” align=”aligncenter” width=”484″]sonata arctica jane cedenberger 484[/media-credit]

Allt var upplagt för något riktigt bra. Nya plattan “Ninth Hour” släpptes dagen innan spelningen och den är dessutom riktigt, riktigt bra. Liljan är utsåld och drycken för kvällen är Mariestad och det funkar alldeles utmärkt. En hel del bekanta susar förbi och andra trevliga människor som jag aldrig träffat gör också att kvällen börjar arta sig. Det som är kvar är för Sonata Arctica att lägga upp bollen på straffpunkten och stänka dit en fempoängare rakt upp i krysset eller åtminstone en stark fyra. Tyvärr missar de hela målet och gör att inte ens David Beckham behöver skämmas för sin straff mot Turkiet i ett EM-kval den 11 oktober 2003.


Ljudet denna kväll är så lågt så jag kan prata i nästan normal samtalston med människor som står bredvid mig och det gör att det hela falerar rätt rejält direkt. De nya låtarna funkar dock relativt bra i den mån jag hör dessa och “Fullmoon” är alltid bra. Avslutningen med “Don’t Say A Word” funkar också och någonstans så lyckas bandet räta upp betyget till godkänt i alla fall. Tyvärr är det en del olyckliga omständigheter som gör att det som kunde blivit så bra blev en axelryckning i slutändan.

Annons:

Sonata Arctica – Liljan, Borlänge 2016-10-08

Plats: Liljan, Borlänge
Betyg: 2/5Bästa låt: Fullmoon

Setlist:
1. Closer To An Animal
2. Life
3. The Wolves Die Young
4. In Black And White
5. Tallulah
6. Fairytale
7. FullMoon
8. Among The Shooting Stars
9. Abandoned, Pleased, Brainwashed, Exploited
10. We Are What We Are
11. The Ruins Of My Life
12. The Power Of One

Extranummer:
13. I Have A Right
14. Misplaced
15. Don’t Say A Word

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT