ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hawkwind – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-10

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]hawkwind-srf16-500[/media-credit]
Hawkwind spelar passande nog på Lemmy Stage ikväll. Lemy Kilmister var (som nog alla vet?) med i Hawkwind under en tid, men fick kicken för att han inte gick på samma knark som de övriga i bandet. Och det här är ett band som inte skäms för sin kärlek till droger. Under Hassan I Sahba visas marijuanalöv på bildskärmarna. Känns väl inte politiskt korrekt direkt.

Hawkwind körde sin engelska variant av amerikansk psykedelisk rock under det drogliberala 70-talet, och hade trogna fans som precis som Grateful Deads “Deadhheads” bevistade konserter som kunde hålla på hur länge som helst. Den enda kvarvarande medlemmen Dave Brock är 74 år gammal, men ser ut att vara i god form. Det är ett samspelt gäng, men de improviserade psykedeliska utflykterna fungerar bara ibland.


Hawkwind spelar sin utflippade spacerock inför en storpublik, som precis som sångaren Mr Dibs, står orörlig och har ena handen i fickan. De hårdlanserar sitt nya album The Machine Stops, som bygger på en Science Fictionroman av E.M. Forster. Tyvärr dras stämningen ner av att Mr Dibs reciterar poetiska stycken mellan låtarna.
Gamla låtar som psykedeliska Warrior On the Edge of Time och punkiga Shut Down in the Night fungerar bättre.

Silver Machine blir sista numret, och det är ju en riktig fröjd, men jag kan inte begripa varför de inte hyllar Lemmy och kör låten Motörhead.

Hawkwind – Sweden Rock Festival 2016-06-10

[custom-facebook-feed album=10153466293041008 albumcols=4 num=100]

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link