ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Slayer – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-09

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]slayer-srf16-500[/media-credit]Redan inom en kvart har Slayer avverkat två av de bästa låtarna som skrivits i genren; Die By The Sword och War Ensemble.

Paul Bostaph och Gary Holt förvaltar arvet efter Jeff Hanneman (R.I.P.) och Dave Lombardo väl.


Gary Holt får briljera som solist, och har tagit över flera av Kerry Kings solon. Holt har varit med i bandet ett tag nu, och Bostaph är ju nygammal som trummis. Jag tycker Holt är roligare på scen än Hanneman var. Men Hanneman var också en av de bästa låtskrivarna i genren, kanske rentav den bästa.

Det blir som väntat lite svalt i publiken när Slayer spelar låtar från nya plattan Repentless. Och de håller på godbitarna lite för länge. Visst är Repentless bra, men det skadar inte att publikfria lite mer. Det är ju ändå Slayer. Kanske bedömer jag lite väl hårt, men jag har sett Slayer så många gånger att jag tappat räkningen. Jag vet att de kan bättre. Det handlar bara om låtval. De har hur många klassiker som helst att välja bland.

Tom Araya gör ett politist inlägg innan Mandatory Suicide drar igång. Efter ett tag börjar moshpiten att dra igång. Det är alltid ett gott tecken.

Så kommer de äntligen: Reign in Blood, South of Heaven och Angel of Death. Världsklass.

Slayer – Sweden Rock Festival 2016-06-09

[custom-facebook-feed album=10153463709981008 albumcols=4 num=100]

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link