ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hardcore Superstar – Liverecension från Getaway Rock Festival 2015-08-06

hcss01effietrikili484
Det är ganska tydligt att den här spelningen blir en ganska avkortad och avskalad historia om man jämför med t ex spelningen på SRF. Setlistan blir också en ngt avkortad bäst of som bandet river av snabbt för att ännu snabbare ta sig till Stockholm och vidare för spelning i Finland.

Publikuppslutningen är dock god (trots kaoset vid incheckningen där köerna ringlade sig långa), stämningen är hög och det är bra drag både framför scen och vid de närliggande ölborden. Vi bjuds inte på ngt nytt i solgasset, ”Touch the sky” fortsätter att växa,”Wild Boys” sitter som en fet smocka och ”Last call for alcohol” passar utmärkt i solskenet. ”We dont celebrate Sundays” höjer pulsen på den hyfsat stora publiken och avslutningen med ”Above the law” är som vanligt briljant. Jag kan dock inte låta bli att tycka att spelningen är på ren rutin och att t ex den nu något trötta ”Moonshine” borde bytas ut mot ngt piggare. Det märks att bandet lirar ofta och givetvis kan en mättnadskänsla drabba även band som HCS. Bandet jobbar dock hårt och Jocke Berg gör allt för att elda på och jobba igång någon slags respons från den hyfsat stora publiken. Jag gillar som vanligt detta men jämför också med den smått magiska SRF-spelningen tidigare i somras, på Getaway kommer de inte ens nära, men vad fasen, man kan väl inte alltid vara på topp.


För mig var detta dock en utmärkt start på Årets Getaway Rock och i mitt sinne är HCS alltid ok som sämst, det är en hyfsad lägstanivå ändå.

Band: Hardcore Superstar
Scen: Green Stage
Datum: 2015-08-06
Betyg: 7/10
Bäst: ”We Dont Celebrate Sundays”
Sämst: För kort, för tidigt, för många bra låtar som uteblir (saknar min favorit ”dreamin in a casket”)

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter