ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

SAXON – Liverecension från Skogsröjet 2015-08-01

Saxon-skogsrojet15-effietrikili-484

Efter vad som kanske kan räknas som en av de fem riktiga sommardagar vi haft iår, så har mörkret och kylan sänkt sig över Rejmyre när det är dags för NWOBHM hjältarna nummer ett, SAXON, att bjuda Skogsröjet på en lektion i hur hårdrock ska spelas.

SAXONS formkurva har ständigt pekat uppåt de senaste 10 åren, även om de senaste skivorna kanske inte har varit de starkaste i katalogen så har bandet verkligen visat att gammal är äldst när det gäller live-framträdandena, och så är det även denna kväll. Bandet är snortajt och verkar ha riktigt roligt på scenen, speciellt basisten Nibbs Carter som tillsammans med Heats Erik Grönwall är festivalernas duracell-kaniner på speed. Att sen Biff Byford sjunger bättre nu på ålderns höst än vad han någonsin gjort innan, är både extra njutbart för oss och måste få de flesta i branschen att knyta näven i fickan av avund. 


 

Bandet setlist är ingen större överraskning, utan banden vet vad festivalpubliken vill ha och spelar mestadels gamla klassiker. Det är också där Saxon är bäst, och den enda dippen i konserten är när de premiärspelar titelspåret “Battering Ram” från hösten kommande skiva. Detta beror säkert på att bandet inte hunnit känna på låten ordentligt live, för resten av konserten, med låtar som “Rock N Roll Gypsy”, “Crusader” och “20,000 Ft” så visar Saxon varför de räknas som ett av NWOBHM’s bästa och mest legendariska band.

Betyg: 8/10
Bäst: “Rock N Roll Gypsy” 
Sämst: “Battering Ram” håller inte riktigt samma klass som bandets tidigare material.

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link