ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dark Tranquillity – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-05

darktranquillity-effietrikili-srf2015-484

Jag drog nyligen slutsatsen att det inte passar med solsken när man lyssnar på konserter med dödsmetallband, melodiska eller ej. Jag hade fel. Dark Tranquillity visade under fredagen att det inte behövs mörker för att sprida stämning. Trots att de drog igång redan vid lunch var det många som tagit sig upp i tid för att lyssna på göteborgarna. Så många att även bandets sångare Mikael Stanne verkade förvånad.

Den här dagen hade bandet två nya medlemmar. Erik Jacobson hade tagit över gitarren från pappalediga Niklas Sundin, och Anders Iwers fyllde den tomma rollen som basist. Båda skötte sig med bravur, men det var väl ingen som hade väntat sig annat. I vanlig ordning satt Anders Jivarp bakom trummorna, Martin Henriksson höll i bandets andra gitarr och Martin Brändström stod för keyboardspelet som är så viktigt för Dark Tranquillitys karaktäristiska sound.


Spelningen bjöd på fyra nummer från senaste albumet Construct, och resten av låtarna var ett urval från Fiction, Character, Damage Done, Haven och Projector. Avslutande Misery´s Crown var en enda orgie i glädje, blandat med den trista vetskapen om att spelningen snart var slut. En timma med Dark Tranquillity är alldeles för kort.

Även Stanne verkade vara i ett konstant lyckorus. Det är faktiskt en bedrift att någon kan se så genuint lycklig ut samtidigt som han uppbringar det ena avgrundsvrålet efter det andra. Det är en ännu större bedrift att någon med en röst som är som gjord för att growla kan framföra så finstämda stycken som Therein. Det är just detta som är storheten. All hail king Stanne.

Annons:

Band: Dark Tranquillity
Plats: Rock Stage
Datum: 2015-06-05
Betyg: 9/10
Bästa låt: Misery´s Crown


Setlist
The Science of Noise
White Noise/Black Silence
The Silence in Between
The Lesser Faith
The Wonders at Your Feet
The Treason Wall
Through Smudged Lenses
State of Trust
Therein
Terminus (Where Death Is Most Alive)
Final Resistance
Endtime Hearts
Misery´s Crown

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT