ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Exodus – Liverecesion från Sweden Rock Festival 2015-06-04

exodus-srf15-484
Det är något betryggande med thrash-spelningar. Man vet att bandet kommer att ge järnet, och att publiken kommer att gå därifrån med blåmärken. Dagens spelning med Exodus var inget undantag, men det var ändå något som fattades. Det saknades ett stort skägg på scenen. Även mannen bakom skägget var borta, och till tonerna av ”Raining Blood” förkunnade den nyligen återvända sångaren Steve ”Zetro” Souza att ”Gary Holt is playing with that other band”. Holt hoppade in i Slayer efter Jeff Hannemans bortgång, och just nu krockar tyvärr bandens turnéer. Därmed var den enda konstanta medlemmen av Exodus borta.

Nåväl. Resten av det så kallade Exodus gjorde en så bra insats som man kan önska. Medan solen gick ner bakom scenen fick vi höra en hel del gammalt, men också en hel del från den senaste plattan Blood In Blood Out. Bäst av de nya låtarna var Salt the Wound.


Det riktiga vansinnet bröt ut först till kvällens näst sista låt; The Toxic Waltz. Tillsammans med alla andra glasögonbärare kunde jag bara stå och se på medan vad som verkade vara halva publiken ägnade sig åt galenskaper som The Wall of Death. Någon av deltagarna hade tänkt till innan och tagit med sig en krycka. Det jag tog med mig från spelningen var istället Souzas minnesvärda uppmaning precis i början. ”Exodus is fucking back, and you know what that means? We want violence! We want blood! But be careful out there, we´re all in this together…

Band: Exodus
Plats: Sweden Stage
Datum: 2015-06-04
Betyg: 8/10
Bästa låt: The Toxic Waltz

Setlist:
Black 13
Blood In, Blood Out
Iconoclasm
Children of a Worthless God
Piranha
Salt the Wound
Pleasures of the Flesh
Body Harvest
Metal Command
The Last Act of Defiance
Blacklist
A Lesson in Violence
Bonded by Blood
War Is My Shepherd
The Toxic Waltz
Strike of the Beast

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter