ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Captain Black Beard – Katalin, Uppsala 2023-11-11

Som en rejäl överraskning för Uppsalapubliken så visade det sig att Captain Black Beard skulle stå på scenen redan klockan nitton denna lördag. Informationen om det var knapphändig och nästintill obefintlig så att någon hade hittat in i lokalen var en smärre sensation. CBB har på senare tid bytt sångare och hittat showartisten Fredrik Vahlgren som redan hunnit debutera med singelsläppet Blue Collar Man(Long Nights) som är ett utmärkt val när det gäller att spela in en cover (Styx).

Tidsmässigt visade det sig omöjligt att hinna fram tills bandet drog igång, vilket innebar att jag tyvärr missade inledningen av spelningen. Riktigt retfullt då enligt utsago en av mina absoluta favoriter avhandlades och det var dansanta Flamenco. Lights & Shadows klingande ut precis när jag klev in på Katalin och istället så fick jag grabbatag i Physical som verkligen passade nytillskottet Fredrik Vahlgren.


Sångaren Martin Holsner lämnade i somras på grund av tidsbrist, och även gitarristen Chris lämnade bandet efter många år och istället fick Osukaru’s Antoine Mikhtarian hoppa in med kort varsel. Utan ett enda rep tillsammans med gruppen så fixade han det utmärkt och satte även körerna i Wasted Heart vilket imponerade. Bandledaren och multimusikern Robert Majd måste ha blivit så överlycklig över att man lyckades ställa ett band på scenen och att publiken faktiskt strömmade in så att han råkade spela fel på Young Hearts.

Det är mänskligt att fela, men ljudteknikerna hade uppenbarligen svårt att få till ljudet på scenen och gitarristen Daniel Krakowski fick kämpa hårt för att få ordning på det hela. Sånt kan självklart förta en del av glädjen och utan trummisen Vinnie Strömbergs stenhårda driv kunde det ha slutat i att publiken hängt i baren istället. Moment of Truth samt Midnight Cruiser gav den injektion som vi alla behövde och att CBB valde att bara spela låtar från de två senaste albumen var helt rätt val. Sist ut i detta korta set blev då den nysläppta singeln Blue Collar Man innan vi motvilligt fick inse att det hela var över allt för fort.

Annons:

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT