ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Roulette – Summer Rock, Sundsvall 2023-07-15

Det blev en tur till Sundsvall för att vara med om den nyinstiftade rockfesten Summer Rock. Stadens lokala hjältar skulle få möjligheten att spela på hemmaplan och presentera den stekheta singeln Summer Day. Dagen till ära så var det också sommarväder med mestadels blå himmel och sol. Det måste alltid vara vanskligt för en arrangör att behöva räkna in risken med regn, och hur stort bortfall det skulle kunna innebära.

Nu slapp man det och Roulette värmde faktiskt upp publiken redan med det lokala coverbandet Partners in Crime, där samtliga Roulettemedlemmar ingick samt ytterligare tre otroligt duktiga sångare med bland annat Martin Hanning Häggström som sjunger med Rocknytts Magnus Byströms band A.C.E och Markus Nordenberg som tidigare sjöng med Coastland Ride och numera i Pearls & Flames där även Roulettes Tomas Coox huserar.

Man kan verkligen säga att bandet hade värmt upp ordentligt innan, när det blev dags att kliva upp på scenen som Roulette den här gången. Inledande Ready For Friday Night var den förra singeln och man kan knappast beskylla bandet för att vara överdrivet produktiva de senaste åren. Friday Night har man ändå förtjänstfullt marknadsfört varje fredag så det måste vara få som har missat den. Ett klart starkt öppningsspår och sedan sparkar Mats Nelin igång Never Enough från kritikerrosade albumet Now!

Thomas Lundgren har lärt sig att sila snacket, och har numera en skön inställning till publiken vilket gör att det hela flyter på. AOR-pärlan Another Night sitter som klippt och skuren även om Tottens sång slår igenom och inga justeringar görs under spelningen. Överlägset bäst låter det när Tomas Coox och Lundgren framför den vackra versionen av Secret Room, och man ser hur låten går rakt in i hjärtat på Sundsvallspubliken. Sen så är det dags för ”sommarplågan” Summer Day och jag hade själv bara hunnit hört den ett par gånger innan. Tycker att responsen blev bra, trots att singeln var nysläppt.

Magnus Nelin är gitarristen som kanske inte tar så mycket plats på scen, vilket kan vara svårt när man har yrvädret Hansi Fellbrink med sig på scen men han sätter grejerna under den allt för korta spelningen. The Only Way, är ett signum för Mankans gitarrlir och tar oss in på en välkrattad allé till storstänkaren We Can Make It. Sedan är det slut och bandet lämnar scenen för en rekordkort stund innan man bränner av det enda extranumret Right By Your Side.

Roulette håller hög klass även om man inte når upp till den standard man hade när jag såg bandet i Belgien i höstas. Det låter ibland lite ringrostigt och så kan det lätt bli om man inte får vara ute och spela fullt så mycket som man skulle kunna behöva. Lite förvånad är jag också över det faktum att man inte spelade något av sitt åttiotals material, då jag inbillade mig att det var något som hade kunnat gå hem hos Sundsvallsborna. Kanske är det dags att putsa upp det äldre materialet då man bara fått ut ett fåtal singlar sedan släppet av Now! 2019. Även om det är en fantastisk platta, så kräver publiken lite variation och därmed är längtan stor efter ett nytt album.

3.5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER