ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Saffire – Time To Rock Festival 2023-07-09

En av de bästa grejerna med Time To Rock har onekligen varit festivalens vilja att boka mindre svenska band. Det är en sak som fler festivaler borde göra, för det finns så otroligt många band i vårt avlånga land som skriver högklassig musik som förtjänar att få synas så mycket som möjligt. Ett av dessa band är göteborgsbaserade Saffire som intar Rocknytt Stage under söndagseftermiddagen.

Att de tillhör ett av de mest lovande svenska banden märks redan i inledande ”Fortune Favours The Bold”, och blir ännu tydligare i efterföljande ”Where The Monsters Dwell”. Deras 70-talsdoftande hårdrock består av precis rätt mängd tyngd och melodi, och gör sig ännu bättre live än på skiva, vilket märks i låtar som ”Triumph Of The Will”. Konsertens allra bästa låt är dock rökaren ”Wolf Among The Sheep” där sångaren Tobias Janssons omfångsrika röst blandat med bandets musikaliska briljans kommer till sin fulla rätt.


Trots det fläckfria musikaliska framförandet, och Tobias grymma sång, så kan jag inte låta bli att känna att bandet hade kunnat tjäna på att stuva om lite i setlistan och inkludera fler av deras snabbare alster. Till exempel så är ”Black Sky Rider” en riktigt bra låt på skiva, men live blir den i sammanhanget något anonym. Tillsammans med det faktum att bandet väljer att spela flera av sina långsammare låtar gör att konsertens tempo blir lidande.

Avslutningen med bland annat ”Taming the Hurricane” och ”Casters of The First Stone” håller dock toppklass och Saffires spelning i solgasset visar verkligen att de är ett band som både förtjänar och borde få spela på de allra största scenerna. 

Annons:

Betyg: 3,5/5

2023-07-09 Saffire - Time To Rock Festival

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT