ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Smoking Snakes – Time To Rock Festival 2023-07-08

Premiär för Rocknytts egna scen på Time to Rock och premiär för Smoking Snakes som röstats in till festivalens lineup. Det var galet hett framför scenen i sommarvärmen och Smoking Snakes gav också skäl för namnet genom att inte visa några premiärnerver alls. Har man inte hört bandet innan så är det inte helt fräckt att kalla det en klon av WASP och Mötley Crüe fast med bra sång. Bandet har bara hunnit prångla ur några singlar än så länge, vilket gjorde det hela en aning svårbedömt och med tanke på publikens reaktioner så kan man bara där ge ett klart godkänt.

Rocknytts chefredaktör Ron Dahlgren tycker att det var ett lysande val av band för scenens invigning och han var mycket nöjd. Svenskklingande namnet Brett Martin på lead vocals och gitarr är en stark frontman och även om sången starkt påminner om Blackie Lawless så är det väl underbart att inte alla band hämtar inspirations hos andra band än exempelvis AC/DC. Trummisen Stan Ricci har riggat sitt trumset precis som de stora 80-tals trummisarna vilket ger mig rysningar av välbehag. Bandet har bara en halvtimme på sig att vinna publikens kärlek och la mer energi på att spela än att snacka en massa skitvilket jag uppskattar. Run For Your Life presenterar väl hela fundamentet till bandets musik och när Smoking Snakes ska kliva av scenen så ropar publiken på mer, och det visar väl vilken succé det varför grabbarna.

Som sagt, det är svårt att bedöma ett band på bara trettio minuter men när man går ut med sjukt mycket attityd och visar att man verkligen gillar det man gör så ska man ha ett bra betyg och sen så är det upp till bevis nästa gång man står på en scen. Ett tips till bandet är att skaffa sig en backdrop så att fler kommer ihåg vad man såg, vilket kan behövas när många var väl förfriskade i sommarvärmen.

Betyg: 3.5/5

2023-07-08 Smoking Snakes - Time To Rock Festival

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER