ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

MASTERPLAN – Sweden Rock Festival 2014-06-05

masterplan-band-2013
2003 spelade Masterplan på Sweden Rock och det jag kommer ihåg från den spelningen är att de spelade först av alla band en av dagarna, att Jorn Lande skötte sången samt att man öppnade med den smått fantastiska “Enlighten Me”. En del har hänt på elva år. Nu spelar bandet på en mindre scen sen torsdagseftermiddag. Jorn Lande är ett minne blott och nye sångaren Rick Altzi sköter det hela med bravur. Det som dock är precis som för elva år sedan är det faktum att man öppnar med “Enlighten Me” och jag står och funderar om inte detta verkligen är den bästa låt som spelats in inom genren Power Metal. Det får definitivt mig att må bra i alla fall och fortsättningen med “Spirit Never Die” och “Lost And Gone” sitter som en smäck. Sångaren Rick Altzi (som kommer från Sverige) har en T-shirt på sig med Kalles Kaviar motiv och han börjar direkt att skoja till det en aning genom att håna (med glimten i ögat) basisten Jari Kainulainen vars bas inte känns speciellt stämd.

 
-“Jag har för mig att instrumenten stäms innan spelningen”, säger Rick på svenska och ingen annan på scen förstår ett ord. Kul är det dock.
 
Ett par nya låtar följer och de passar in alldeles utmärkt i den setlist som bandet serverar oss. “Crimson Rider”, “Back For My Life” och “Time To Be King” tar vid och jag känner att jag mår bra där jag står och stampar takten. Bredvid mig i gräset ligger en kille i gröna gummistövlar och han mår inte lika bra. Vakterna kommer fram och väcker honom och ungefär tre sekunder efter att de gått så somnar killen om. Trist för honom att han missar det som Masterplan bjuder på. Roland Grapow presenterar låten “Crystal Night” och säger att det handlar om nazismen och dess mörka historia. Och med tanke på vilka vindar som blåser över Europa just nu så är det jätteviktigt att band/musiker blir ambassadörer för att få människor att förstå hur viktigt det är att historien inte upprepar sig.
 
Avslutningen med “Soulburn”, “Heroes” och “Crawling From Hell” är klockren och Masterplan imponerar på mig. Det ska bli oerhört trevligt att få beskåda detta en gång till innan året är slut, nämligen på Sabaton Open Air.
 
Plats: 4Sound Stage (Sweden Rock Festival)
Datum: 2014-06-05
Betyg: 8/10
 
Setlist:
01. Enlighten Me
02. Spirit Never Die
03. Lost And Gone
04. Betrayal
05. Black Night Of Magic
06. Crimson Rider
07. Back For My Life
08. Time To Be King
09. Keep Your Dream Alive
10. Crystal Night
11. Soulburn
12. Heroes
13. Crawling From Hell
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT