ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

U.D.O. – Sweden Rock Festival 2014-06-06

udo-srf2014-480
Som stort fan av Megadeth blev det en besvikelse att bandet ställde in för att ersättas av Udo. Men redan efter att han har framfört låten ”Stranger” överträffar han mina förväntningar. I skrivande stund är jag inte det minsta missnöjd över att jag fick se Udo istället – då det även var första gången jag såg en spelning med honom.

Udo framför en bra blandning av gamla och nya hits. Under ett tag trodde jag att det bara var jag som faktiskt ansåg att hans senaste platta var bra, men roligt nog fick låten ”Never Cross My Way” ungefär lika bra mottagande från publiken som till exempel ”Man And Machine”.


Udo var betydligt mer karismatisk än vad jag hade förväntat mig och han var väldigt bra på att få igång publiken. Men den stora behållningen med denna konsert var alla Accept-klassiker som framfördes i sin helhet under de sista minuterna. Udo bjöd på några av mina absoluta favoritlåtar från hans karriär i Accept som till exempel ”Metal Heart” och den något äldre låten ”I’m a Rebel”. Men det allra bästa under spelningen var avlutandet med låten ”Fast As a Shark” då det utan några som helst problem blev allsång. Jag hade som säkert många andra velat höra några fler låtar från hans karriär i Accept. Men som helhet var det ändå ett bra framträdande.

Betyg:7/10
Plats: Rock Stage, Sweden Rock Festival
Datum: 2014-06-06

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter