ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Me and That Man – Gefle Metal Festival 2022-07-14

När bandet Me and That Man nämns bland fans av frontpersonen, Adam “Nergal” Darskis, andra band Behemoth, så är det ofta med stor skepsis. Så att sätta dem som en akt på en av Sveriges hårdaste festivaler känns kanske inte helt självklart.

Den tanken verkar även Nergal ha tänkt själv nu vid bandets första spelning på svensk mark, som lyfter upp detta under giget. Och det är en publik som bandet får slita ganska hårt med för att få igång, ett värv de gör med den äran. Nergal och basisten, Matteo Bassoli, som också är en riktigt skicklig sångare med känslig och vacker röst, lyckas få delar av publiken att sjunga med på On the Road. Bäst tycker jag framträdandet av Burning Churches är där Nergal passar på att ge Putin en känga och lyfta fram problemen med den backlash vi den senaste tiden har sett på flera fronter gällande kvinnors rättigheter och får publiken att taktfast skandera “burn” tillsammans. Bra så Nergal, jag applåderar personer som väljer att ta möjligheten att använda sin plattform på det här sättet.


Bandet startade Nergal tillsammans med musikern och kompositören John Porter, men är numera ett soloprojekt sedan de har gått skilda vägar. Jag kan tänka mig att de inbitna fansen saknar Porter på scenen. Det finns så många komponenter idémässigt i Adam “Nergal” Darskis soloprojekt Me and That Man för detta skulle bli storartat. Mörk necro-blues/americana, Nick Cave-sk inspiration och stor samling fantastiska gästmusiker som Nergal har lyckats fått med på de senaste plattorna. Helt ärligt, ge mig lite mörk romantik att skölja ned med ett  glas absint mellan dubbelkaggars smatter på en festival så har du mig. Men trots tappert lyssnande på plattorna, hittar jag inte hem. Eller så är det Me and That Man som inte riktigt lyckas nå fram med sina ambitioner och den nerv som jag är ute efter.

Live tycker jag ändå att det finns något fint här. Framträdandet inleds med sobert munspel ackopanjerat med stämningsfull countrygitarr och därefter kickar giget igång där vi bjuds kompetent klassisk svängig blues med mörka inslag av ett gäng kvalificerade musiker. Låtarna är en jämn blandning från de olika plattorna under åren och vi får under giget bland annat lyssna till Blues & Cocaine, Coming Home, Nightride och Love & Death.

Annons:

Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT