LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
nationalteatern
Foto: Effie Trikili
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Nationalteaterns Rockorkester – Sweden Rock Festival 2022-06-10

Hur ska man egentligen kunna recensera denna konstellation som sitter med en sådan gigantisk låtskatt, och som så många människor älskar men som i ärlighetens namn kanske inte fyller upp Festival Stage med bomber och granater utan är mer som en liten hippietillställning med fina mattor, stolar och små söta förstärkare?

Ulf Dageby och resten av rockorkestern fyller upp så många människors hjärtan och allsången är total från första början till sista ton. Håkan Nyberg på trummor driver på den här tillställningen så man blir alldeles lyrisk. Ibland så sackar Dageby efter och då svarar Nyberg direkt och så är skutan på rätt köl igen. Det blev inget Stena Olssons Compagnie, men i övrigt så radas favoriterna upp och det vore direkt fantasilöst av mig att namnge alla men självklart så blev det Hanna från Arlöv, Lägg Av, Livet är en Fest samt alla andra klassiska låtar.


Framträdandet var i klassisk Nationalteaterns stil och kunde lika bra ha framförts på ett torg i Biskopsgården eller en fritidsgård i Backa. Det är inga krusiduller eller utsvävningar och även om vi alla håller på att dö, så fortsätter Nationalteatern spela rock’n’roll!

Betyg: 4/5

Annons:
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT