ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Jesper Binzer – Katalin, Uppsala, 2022-02-19

Det var ett musiktörstande Uppsala som välkomnade förbandet Hot Breath som gav allt frän första stund. Personligen så har jag aldrig hört bandet och deras blandade stil gick hem rätt bra hos publiken, vilket gjorde att stämningen var helt rätt när D-A-D’s sångare klev upp scenen därefter.

Jesper Binzers solokarriär återuppstod när D-A-D fick stanna hemma under pandemin och Jesper valde att knåpa ihop albumet Save Your Soul tillsammans med gitarristen och producenten Sören Andersen. Dock så fick man vänta ett bra tag innan man kunde ta sig ut på vägarna och det var med en väldigt liten marginal som gjorde att man faktiskt tog sig till Katalin i Uppsala.
Jesper verkade vara i storform och valde att prata svenska konserten igenom, vilket roade både publiken och hans egna band när han var och varannan gång sa ”förstår ni vad jag säger” och publiken jublade fram ett JA!

Även om jag verkligen gillar Disneyland After Dark och numera D-A-D, så har jag inte lyssnat så mycket på Binzers soloalster vilket kan förta en konsertupplevelse. Nu kändes det istället som riktigt uppfriskande och bandet var riktigt snortight och levererade kvällen igenom. Inledande Dying is Easy fick igång den ölskvimpande publiken som genast drog sig närmare scenen. My head’s been places följde därefter innan tempot sjönk med först Undecided och sen med Elevation, Planet Blue och Real Love och hade det inte varit för Binzer fantastiska scenutstrålning så hade jag nog tagit en tur till baren för påfyllning. Rock on Rock on Rock framfördes tack och lov med betydligt mer frenesi live än i studioversionen.

Det är egentligen först här som det riktigt trampar igång och Jesper Binzer showar loss tillsammans med Sören Andersen som är en brutalt bra gitarrist. The Space She’s In får nävarna att flyga upp i luften, samt lite dans till Life is Moving. Tydligen så blir glädjen så total så att Binzer omfamnas av en kvinna som tar sig upp på scenen till tonerna av Tell Myself to Be Kind och det var också Jesper. När stämningen verkligen är hög så kommer The Future is Now som blir den sista låten innan bandet rusar av scenen för att ta sig en Hof.

Publiken behöver dock inte vänta länge innan Binzer & Co är tillbaka med Dream Big, Save Your Soul och sedan en väldigt lång coverversion av Savage Rose Wild Child och sen så var det sorgligt nog slut. Tror att det var nog en hel del som kände sig blåste på att inte få höra en enda D-A-D låt och Wild Child är ärligt talat en ganska gnällig och trist låt att sluta med. Den stora behållningen var att få se Jesper Binzer live, eller förresten att ÄNTLIGEN få se något live efter en sådan lång väntan. När euforin hade stillat sig så sjönk betyget en aning, då solomaterialet inte är tillräckligt spännande och avslutningen var lite lam.

Plats: Katalin, Uppsala
Betyg: 3.5/5

Bilder från konserten hittar du HÄR!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER