ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

DEAD LORD – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-08

dead-lord-logo

Datum: 2013-08-08
Plats: Getaway Rock Festival
Betyg: 7/10

 
Stockholmsbandet Dead Lord är ett av de mest hypade banden inom den svenska undergroundscenen just nu och med sin medryckande och energiska Thin Lizzy-doftande rock har bandet tagit landet med storm. Jag hade inte riktigt fattat storheten med Dead Lord innan jag såg dem live för första gången på Muskelrock tidigare i sommar, men efter detta har det verkligen lossnat för min del och jag sållar mig verkligen till skaran av fans numer. När jag såg dem på Muskelrock blev jag dock väldigt positivt överraskad över hur pass bra det var, då jag inte riktigt hade så höga förväntningar, men den här gången var mina förväntningar desto högre då jag ju numer är bekant med de stordåd bandet kan uträtta på en scen. 
 
Även denna gång var det riktigt bra och låtar som Hank, Hammer To The Heart, Onkalo och Because Of Spite levereras med både tyngd och kirurgisk precision. Publiken tycks vara med på noterna från första till sista stund och efter konserten kunde man höra många prata om hur pass positivt överraskade de blivit över Dead Lords framträdande. Kvällen till ära var det den nye basisten Martin Nordins första gig med Dead Lord och trots att han såg lite nervös ut då och då måste man ändå säga att han tog sig igenom denna inledande prövning med bravur. 
 
Tyvärr var speltiden på en halvtimme lite kort dock och det var inte utan att det kändes som att spelningen tog slut lite väl fort och på ett lite abrupt sätt, men det är väl bara ett bra tecken att man vill ha mer. Den korta speltiden gjorde dock att konserten inte riktigt hann komma igång på riktigt innan det tog slut, därför stannar betyget vid en sjua.
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT