ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LOCH VOSTOK – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-09

GRF-Loch-Vostok-janne-mattsson-rocknytt

Datum: 2013-08-09
Plats: Getaway Rock Festival
Bäst: Lawrence Dinamarca – festivalens röjigaste trummis.
Sämst: Det står en synt på scenen, men den hörs inte en enda gång.
Betyg: 7/10

Inne i en välfylld Gasklocka (även kallad “Black Stage”) sparkar proggens egna bastarder LOCH VOSTOK igång fredagen med stil, finess och precision och det är tajt nå’t så djävulskt! “Twilight of the Dogs” betas av i en gränslös furiositet utan att det någon gång ruckar på låtens kvalité, tror jag, då Fredrik Klingwalls synt förblir ohörd under precis hela spelningen! Vad som däremot påverkar kvaliteten är själva gasklockan som lokal. De band som drabbats av den svårbemästrade runda lokalens ljudvrede är fler än de som lyckats. Tyvärr sjunker betyget med en pinne där. Lite orättvist kanske någon kan tycka då bandet inte kan påverka en sådan sak men sådana är reglerna.


Rappa “Citizen Cain” följer upp utan inräkning och det hörs att det ligger replokalstimmar i massor bakom det konststycket. Men så säger också en blick mer än tusen olika backtracks, något som bandet ska ha en eloge för att vi slipper.

Annons:

Som näst sista låt serveras bandets trosvätare, tillika mindre hit (samt undertecknande recensents favoritlåt) “Navigator”. Bandets känsligare sida får fritt spelrum, något som kan tyckas vara lägligt då vi under 20 minuter åkt metalberg-och-dalbana utan minsta lilla andningspaus. Helt rätt tänkt när man bara har 30 minuter till förfogande. Konserten varvas sedan snyggt av med fullt blåställ och ståt i “Dystopium” från just 2011 års album “Dystopium”.

Foto: Janne Mattsson – Rocknytt

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT