ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LILLASYSTER – Liverecension från Skogsröjet, 2013-07-27

lillasyster-skogsröjet-sebastiannorlingrauhala

Artist: Lillasyster
Scen: Tube Stage, Skogsröjet
Datum: 2013-07-27
Betyg: 6/10

Jag ska egentligen inte tycka om detta, som kreddkänslig rockkritiker. Stenkross-metal på Göteborgsvis med svenska texter som balanserar på gränsen till genialiska ordlekar och (med glimten i ögat) nödrimssaltade pekoraler. Men jag erkänner att jag avgudar LOK-avkomman LILLASYSTER då det är, för att parafrasera titeln på deras debutskiva, “hjärndöd musik” och det har också sin publik och existensberättigande likväl som allt annat. Bandets spelning på Skogsröjet 2009, där de bjöd upp halva festivaluppställningen på scen under reptilhjärnseggande dängan ‘Hårdrock’, sitter för evigt inpräntad på min näthinna. Men en repris på den urladdningen blev det tyvärr inte, förutom att några polare till bandet kom upp för lite lätt röj under den obligatoriska ‘Lok Står När De Andra Faller’.


Förseningen av TWISTED SISTER:s spelning gjorde så att Göteborgarna fick skjuta fram sin speltid nästan 20 minuter. Vilket såklart bara gav utrymme till standard-setet med ‘Nu Har Jag Fått Nog’, ‘Berätta För Lina’ och ‘Kräkas’ där dock sistnämnda är en låt man aldrig tröttnar på. Till och med jag och två fotografkollegor fick feeling och brölade med i refrängtexten “När jag tänker på din lena kropp, vet du vad jag tänker? Då vill jag KRÄÄÄKAAAS!”. Men vi fick inte en enda låt från andra skivan “Det här är inte musik, det här är kärlek” och endast två från senaste given “3”. Och någon gång måste bandet skrota sin vid detta laget uttjatade cover på RIHANNA-plågan ‘Umbrella’. Den hade sin tid, men låt den pensioneras till förmån för en permanent setlist-plats för ‘Barn Utan Ben’ eller ‘Motley Crew’.

Annons:

Martin Westerstrand försökte ödmjukt, nästan vädjande, att få liv i den efter TWISTED SISTER:s urladdning trötta publiken:
– TWISTED SISTER är ju störst, men det skulle ändå vara gött ifall ni vsar hur svenskar röjer på sin egen festival! Och visst blev det lite fart på slutet, men LILLASYSTER som avslutning på Skogsröjet 2013 blev tyvärr en trött sorti. Ingen skugga skall dock falla på bandet, då förutsättningarna på slutet inte var till deras fördel.

Foto: Sebastian Norling Rauhala @ Rocknytt.net  

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT