ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

DANKO JONES – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-28

DANKO 480

Band: Danko Jones
Scen: Red Stage, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-28
Betyg: 7/10


Sverigeälskarna tillika Sverigeälskade skrevrockarna DANKO JONES är nästintill ett måste att se varje konsertvår, -sommar och höst. Och det är väldigt ofta trion besöker festivaler och klubbar i vårt land, så det ska mycket till att missa dem.


Tyvärr tycker jag aldrig att trion med den snabbkäftade frontmannen kommer helt till sin rätt inklämda på en timmes festivalspeltid. Många bra örhängen får slopas till förmån för de mest sönderspelade låtarna.

JC 320Men den här gången var en bra dag på jobbet för DANKO JONES, om än ingen promenadseger. ‘Had Enough’ med sitt plojmetalliga riff kickstartade spelningen och publiken överröstade överraskande nog sången. Märkligt nog försvann gitarren halvvägs in i låten och på andra låten, ösiga klassikern ‘Play The Blues’, stod publiken som frågetecken. Också märkligt, då denna gamla fanfavorit är den många väntar på under spelningarna. Att Dankos röst inte alltid är top notch spelning till spelning och att han ändrar sångfraseringen live är ingen nyhet. ‘Just A Beautiful Day’ blev nästan plågsam i refrängen. Men situationen räddades i ‘Code Of The Road’, där frontmannen även passade på att bjuda på sin berömda svada:

–  På Hultsfred år 2001 spelade vi i ett tält och vi märkte att det började komma fler och fler människor efter det. Nu är vi under ett tält igen, vad hände?!
– Det är dags att skriva ett nytt kapitel i DANKO JONES historia! Jag lovar att komma tillbaka och då ska jag stå på den stora scenen!

DANKO 2 320Resten av spelningen gick vidare med den höga lägstanivå som DANKO JONES brukar ha. Men har du att välja mellan en festivalspelning eller en klubbspelning med dem i din närhet, spara pengarna till den sistnämnda.

Foto: Christian Larsson @ Rocknytt.net 

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link