VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Danko Jones besöker Göteborg på höstens turné

De obestridda kungarna av ösig rock’n’roll är tillbaka! Rocktrion som är dedikerad till riffen, melodierna och livfulla rock-anthems ädla konst, Danko Jones är redo att servera alla distade ljud du kan tänkas behöva när de återvänder till svensk mark i höst.

Sedan tidigare var det klart att bandet besöker Malmö, men nu är det klart att det även blir ett nedslag på Pustervik i Göteborg! Som turnésupport har de med sig Radkey.


Danko Jones bildades i Toronto 1996 och har sett och gjort nästan allt under det senaste kvartsseklet. Drivna av en DIY-punkrockanda och inspirerade av det goda, mäktiga och groteska i elektrifierad rock’n’roll, har de stadigt byggt upp en kolossal internationell fanskara och blivit ett av världens mest hyllade liveband, omfamnade av såväl mainstream radiorockfans till inbitna metalheads. Längs vägen har de släppt tio hyllade studioalbum och har genererat en makalös repertoar av nävarna-i-luften publikfavoriter på köpet. Från den kaxiga bluesen på “Born A Lion” (2002) och den galna power-pop-uppföljaren “We Sweat Blood” (2003), till fallos-perfektionen “Below The Belt” (2010), har bandets förmåga att träffa rockens sweet spot aldrig sviktat.

Under det senaste decenniet har Danko Jones märkbart växlat upp. Sedan frontmannen Danko och basisten JC slog sig samman med trummisen Rich Knox har bandets kreativa eld brunnit starkare än någonsin. En rad “all-killer-no-filler”-album – “Fire Music”, “Wild Cat”, “A Rock Supreme”, “Power Trio” – har lett till ännu mer energiskt turnerande och orubblig hängivelse till rocken. År 2023 släpper Torontos ärkebiskopar av oljud sitt elfte album, “Electric Sounds”: ett bevis på att inte ens en global pandemi kan stoppa Danko Jones. Faktum är att det bara gjorde dem ännu mer ostoppbara.

Annons:

Beväpnad med ännu en iskall klassiker står Danko Jones redo att rocka skiten ur alla som vill vara med på festen. Efter 27 år av aktiv tjänst fortsätter trions engagemang och intensitet att växa, och deras popularitet fortsätter att följa en rak väg uppåt. Med otaliga segrar och prestationer under sitt kollektiva bälte är Danko Jones ett brödraband med lite att bevisa. Men vafan, det finns alltid mer folk att spela för och mer rövsparkande “Electric Sounds” att leverera.

Datum:
23/11/2023 – Göteborg, Pustervik NY!
25/11/2023 – Malmö, KB

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT