ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

GREEN DAY – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-28

104 Shares

greenday-bråvalla-christian2

Band: Green Day
Scen: Blue Stage, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-28
Betyg: 4/10

Den här recensionen skulle kunna bli lika kort som Måns Ivarssons legendariska och ökända recension av en TOTO-konsert år 1987: Zzzzzzzzzzzzz. Det var förvisso en av de största publiksuccéerna under helgen som förmodligen bara tangerades av AVICII:s avslutande spelning på lördagen. Det var förvisso ordentlig allsång på ‘Boulevard Of Broken Dreams’. Det var förvisso roligt att bandet lät åskådare komma upp och sjunga på både ‘Know Your Enemy’ (nåja, om man nu vill kalla det kraxiga lätet som den blåhåriga grabben fick ur sig för sång) och ‘Longview’ (där ett annat lyckligt fan fick spela gitarr och sjunga och till med fick plankan med sig efteråt). Det var förvisso en påkostad show, medlemmarna var pigga för att vara gubbpunkare numera och det var ös på publiken.


 

Men vad var meningen att börja konserten med att låta Lisebergskaninens bortkomna kusin från landet lalla runt på scen som någon sorts publikuppvärmare? Vad var meningen med det tjatiga upprepandet av “I say heeeeey-oooooooh!” av Billie Joe Armstrong? Och vilka mer än de mest fanatiska fansen skulle vilja utstå två timmar och tjugo minuter av låtar med likartad ackorduppbyggnad och melodi?

 

Som tidigare nämnt var bandmedlemmarna pigga och kunde fortfarande spela fort. Men musikaliskt är GREEN DAY en sorglig relik från 90-talets senare hälft som fortfarande försöker uppehålla sin välkammade och lagom rebelliska image i ett årtioende som inte köper det lika lätt som bransch, media och publik gjorde när det begav sig. Man kan bara hoppas att kvartetten inser detta också, så de kan sluta leka SEX PISTOLS och göra något vettigt av sina fortsatta musikaliska karriärer på annat håll.

 

Foto: Christian Larsson @ Rocknytt.net 

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link