ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Corey Taylor – CMFT

Multisysslaren Corey Taylor är tillbaka med ny musik, nu under solokarriär i sällskap av musikerna Christian Martucci (gitarr), Zach Throne (gitarr), Jason Christopher (bas) och Dustin Robert (trummor). En låt på albumet gästas dessutom av Tech N9ne & Kid Bookie.

CMFT (förkortning på Corey Mother Fucking Taylor om någon undgått att missa det) är ett album av blandad kompott. Låtarna sprakar av influenser från country, hiphop, klassisk rock n roll och så vidare. Corey har i uttalanden gått ut med att han under åren som gått sparat på sig idéer av olika slag som inte passade in hos varken Slipknot eller Stone Sour, varpå han tog sin samling till studion för att göra det till sin egen grej. Att materialet är just ett hopplock blir lyssnaren snart varse om.

CMFT inleds med låten HWY 666, en underbar rockdänga som ändock har ett stadigt fotfäste i blues och country. Efterföljande Black Eyes Blue känns innerlig och är en av låtarna på albumet där Coreys fantastiska röst gör sig som bäst. Imponerande nog är han ju en sångare som kan bemästra growl, hårdare sång och lugna partier med likvärdigt resultat. Svängigt och lugnt blandas flitigt, punkiga Samantha’s Gone och attityddryparen Culture Head står kontrast mot spår som pianoballaden Home och reflekterande Silverfish. Silverfish är verkligen det lugna spåret som petar bort sina konkurrenter. Här bjuds vi på ett golden moment med Corey Taylor som den känslige skönsångaren som reflekterar över det som är svårt att ta på i livet.

Albumets två avslutande låtar är dels albumets absoluta attityddrypare CMFT Must Be Stopped, vars hiphop-prägel uppmanar mig till att sucka förutfattande. Hip hop och jag har en komplicerad relation, men låten är ändock busig och underhållande. Basslingan påminner på sina ställen om en viss Michael Jackson-produktion… Finalspåret European Tour Bus Bathroom Song känns HELT RÄTT som avslutande spår med den plattan i mattan-överskottsenergi som blivit över. Vid närmare granskning av texten så kan man dra slutsatsen att Corey Taylor måste ha blivit grovt turnéskadad.

Sammanfattningsvis så är albumet tänkt att vara ett spretigt album med utspel för mycket skaparglädje, vilket jag tycker att CMFT lyckas förmedla. Kommer det att bli ett av årens favoritalbum? Kanske inte. Corey Taylor får gärna fortsätta släppa sådana här soloprojekt emellanåt, för det här var en rolig lyssnarupplevelse. CMFT tilldelas starka 3/5 i betyg.

 

Band: Corey Taylor

Titel: CMFT

Genre: Rock

Skivbolag: Roadrunner Records

Releasedatum: 02-10-2020

Betyg: 3/5

Bästa låt: HWY 666, Silverfish.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER