ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Jorn – Heavy Rock Radio II

21 Shares

Det är lika sant som det är sagt, uppföljaren blir aldrig lika bra som ettan. Därmed så har jag avslöjat med denna inledande rad om vart Jorn hamnade med denna ”executing of classics” vilket inte innebär att den är fullständigt olyssningsbar. Med Jorns pipa så kan det mesta bli skapligt underhållande och jag gillade initiativet till den första plattan även om den kändes lite väl stöpt i den vanliga Jornljudbilden. Det låter verkligen exakt likadant här, och något annat var väl heller inte att förvänta. Frontiers egna Swiss Army Knife Allesandro Del Veccio är som sedvanligt på plats och det garanterar en fläckfri men könlös ljudbild.

Det vore enkelt för mig att rabbla upp samtliga covers, för det är det vi talar om på dessa Heavy Rock Radio plattorna men jag nöjer mig med dom som sticker ut lite mer än vissa andra. För mig så ligger Don Henley’s New York Minute kärt om hjärtat och jag gillar när Jorn testar en cover som känns oförutsägbar. Tycker att den hamnar som en skaplig hårdrocks version av originalet men utan den nerv som Henley’s version gjorde gällande. Singelspåret som släpptes var Needles and Pins som drösvis av artister har spelat in tidigare. Här kan vi snacka om en helt onödig version som ändå i sina bästa stunder är lyssningsbar. Om vi lämnar dom kuriöst roliga spåren så hittar vi något som Jorn gör riktigt bra och det är Pages I do Believe in You. Sången, kompet och arrangemanget sitter som en nystickad lusekofta.


Foreigner måste ställa sig frågande till deras stompiga version av Night Life. Nu är det nästan svårt att förstöra en så i grunden bra låt och Jorn behöver nog inte frukta några stämningsansökningar från Mick Jones. Bad Attitude är lite kul och man lekar med tanken om Jorn skulle ersätta Ian Gillan i Deep Purple. Men påstå att den här versionen vore nyskapande eller på något sätt avvikande från originalet kan man inte beskylla någon för. Att man av någon outgrundlig anledning gett sig på att göra ytterligare en version av Manfred Mann’s Quinn the Eskimo (the Mighty Quinn) höjer inte betyget på Heavy Rock Radio 2. Att Dio’s Mystery skulle passa Herr Lande’s röst visste vi redan sedan tidigare men en metalversion av Peter Gabriel’s Rhytm of the Heat måste anses vara en riktig högoddsare. Det är sånt här som jag gillar när Lande tar ut svängarna ordentligt och låter engagerad. Hur roligt Lande egentligen tyckte att spela in Heavy Rock 2 vet vi inte och vad den egentliga meningen är med att göra andras låtar i den här formen lär vi knappast få veta. Ser man det som en stund av underhållning så tycker jag att det duger och det är kanske det som är den enkla anledningen till Heavy Rock 1 och 2.

Artist: Jorn
Titel: Heavy Rock 2
Genre: Hard Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 20-01-24
Betyg: 2/5
Bästa låtar: I do Believe in You, Mystery, Rhythm of the Heat

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter