Foto: Effie Trikili

Jorn till Sverige för tre konserter 2024

Jorn gör tre spelningar på svensk mark under våren 2024.

Beskriven som en av vår tids största rocksångare, Jorns katalog börjar bli för lång för att inkluderas i korta pressmeddelanden och hans innovativa och kreativa färdigheter har lett till att han sålt miljontals album och frekvent legat på försäljningslistor runt om i världen.

Jorns korståg fortsätter med sitt senaste album “Over The Horizon Radar” som släpptes 2022 – och det finns inga tecken på att han saktar ner ännu.

Det här senaste studioalbumet visar den norska sångarens fantastiska sångprestationer, episka låtar och framtida rockklassiker.
Med på scenen är de unika, begåvade och erfarna musikerna; gitarristerna Tore Moren och Adrian SB, basisten Øyvind Strønen, trummisen Francesco Jovino och Alessandro Del Vecchio på keyboards.

En av de mest produktiva sångarna i den moderna heavyrock- och metal-eran, Jorns enorma sångtalang och låtskrivarförmåga har gett honom status som en av de sista sanna pionjärerna inom klassisk heavy rock och metal. Hans karaktäristiska röst är en av de finaste och mest kraftfulla du kommer att hitta, och genom åren har han samarbetat med några av de bästa musiker som finns.

Förutom att fokusera på sitt huvudband JORN har Jorn Lande frontat olika band, bland dem Ark, Beyond Twilight och Masterplan. Jorn har också varit en del av flera projekt, som Nostradamus The Rock Opera, Dracula – Swing Of Death, Allen/Lande-albumen (med Symphony X-vokalisten Russell Allen), Ayreon och många fler. Sedan 2008 har han ofta turnerat världen över med koncept metal-operan Avantasia.

Du hittar också Jorn i online-spelbranschen, som “Karthus” i League Of Legends virtuella metalband Pentakill.

2024 har du tre chanser att uppleva JORN live i Sverige – Det vill du inte missa!

Fredag 24 maj – Stockholm Fryshuset
Lördag 25 maj – Göteborg Surr Arena
Söndag 26 maj – Malmö Plan B

Biljetter till spelningarna hittar du HÄR

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER