NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Angel Witch – Angel of Light

11 Shares

Angel Witch har (trots omfattande medlemsbyten – igen) ingenting att bevisa och ingen att spela svår för. Heavy metal-veteranen Kevin Heybourne, som är den enda kvarvarande originalmedlemmen, håller god klass men jag tycker ändå att hans röstinsatser hamnar i skuggan av de otroliga instrumentalisterna. Även hans egna gitarrspel triumferar över stämbanden. Men – ingen Kevin, inget Angel Witch. Så är det bara.

För att vara en relativt ny konstellation så låter bandet rätt tajta och sånt är alltid kul att bevittna. Produktionen är stadig, rätt polerad. Om man jämför med de tidiga plattorna, exempelvis Resurrection och den självbetitlade Angel Witch, så har bandets sound vad gäller produktion och ljudkvalité utvecklats i en förnöjande riktning. Av den råa energin som jag personligen förknippar Angel Witch med skymtar man inte mycket av. Det är synd, om man liksom jag har de förväntningarna på bandet, men det finns mycket att glädjas över. Ta förstaspåret Don’t Turn Your Back till exempel! Kerrang hade när låten kom ut som singel pinnat upp den på sin topplista. Om det är bland 2019’s bästa släpp på min egna lista vet jag inte, men inte är det långt ifrån! En annan läckerbit i låtlistan är The Night is Calling. Det finns liksom ingenting att ogilla. Klassiskt, läckert gitarrintro, en tyngd som får vardagsrummet att gunga och en nytändning efter 5 minuters-strecket som gör att man bibehåller intresse.

En del låtar håller inte samma kvalité. Det avslutande titelspåret känns som ett antiklimax. Men – all in all – så låter det bra. Angel of Light är ett albumsläpp som borde tas emot med öppna armar. Bandet grundades kring slutet på 70-talet och har varit verksamma en stor del av den tiden, ändå lyckas dem med bedriften att inte låta dammiga. Det är ändå sju år mellan det här albumsläppet och deras näst senaste, As Above, So Below. Man kan fortfarande räkna med att bandet levererar stabilt även om det är synd om Kevins röst.Jag saknar de där fjärilarna i magen som jag får när något känns som en klar fyra, så betyget som sätts på Angel Witch’s Angel of Light blir stadiga 3/5.

11 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!