Liv Sin – Burning Sermons

6 Shares

Liv Jagrells solodebut ”Follow Me” (2017) krävde lite mer av lyssnaren än Sister Sins samtliga verk. Ett litet steg längre bort från den klassiska rock ’n’ rollen och ett litet steg närmare thrashen –  men samtidigt fanns åttiotalsrockreferenserna kvar. Recensionerna var inte överväldigande bra, men enligt mig en helt klart godkänd platta som växte med tiden om man gav den en ärlig chans.

”Burning Sermons” låter inte illa. Inte illa alls, faktiskt. Sångsuveränen Liv Jagrell och hennes kreativa kumpaner har även denna gång en osviklig känsla för starka melodier. Plattan är mjukare, mer varierande samt aningen mer melodiös. Men det är fortfarande samma energiska och aggressiva Liv som vi är vana vid att höra. Med andra ord låter ”Burning Sermons” mer Sister Sin än föregångaren. Kul för oss fans, så klart.

Hos albumets ringa tio låtar är plattans kreativaste kort den elektroniska klaviaturutflykten. Tyvärr är den på förväg hajpade ”Hope begins To Fade” – som gästas av Soilworks Björn Strid – förvånansvärt nog skivan minst minnesvärda spår.”Burning Sermons” är vad man skulle kunna kalla för fanservice. Även om det aldrig riktigt smäller till i samma anda som när Sister Sin var som allra bäst.

Band: Liv Sin
Titel: Burning Sermons
Genre: Heavy metal
Skivbolag: Despotz Records
Releasedatum: 2019-09-06
Betyg 3/5
Bästa låt: Chapter Of The Witch

6 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!