ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Issa – Can’t Stop (7.0)

omslag-cantstop

Band: ISSA
Titel: Can’t stop
Genre: Melodisk rock
Skivbolag: Frontiers
Producent: Alessandro Del Vecchio
Releasedatum: 2012-11-02
Betyg: 7/10

Tre album på tre år, det gäller för Frontiers att smida medan det norska järnet är varmt. ISSAs två tidigare album har varit godkända släpp inom den melodiska skolan, men det som dragit ner betyget har varit produktionen. Låt- och sångmässigt har det inte varit något större fel på vad som har erbjudits, men just produktionen har lämnat lite att önska.


Därför känns det skönt när “Can’t stop” både ståtar med ISSAs bästa produktion och låtmaterial hittills. Att låtmaterialet håller högsta klass känns som en självklarhet och konstigt vore det väl annars då det är ett coveralbum och artister såsom MARK FREE, AVIATOR, 21 GUNS, BLVD och TOWER CITY står som upphovsmakare till originalen.

Att släppa ett coveralbum så här tidigt i karriären kan se ut som ett av de mindre smarta dragen som en artist på uppgång kan göra och olyckskorparna kommer givetvis att börja kraxa om att karriären redan är slut och så vidare. De kan inte ha mer fel än så.
Då materialet inte är av det mest uttjatade slaget och gemene man förmodligen inte kommer att känna igen originalversionerna, framstår det här snarare som ett genidrag och flertalet lyssnare kommer garanterat att utse det här till ISSAs bästa album, än så länge, i karriären. Jag kan utan att skämmas säga att jag är en av dem.

Om jag skulle fokusera på det dåliga med skivan först så är det att samtliga låtar låter exakt likadant som originalen och väldigt lite har gjorts för att Issafiera dem, förutom att givetvis höja tonarten så de passar henne bättre. Bortsett från det är det ytterst lite som skett med låtarna.
Lyckligtvis är det här också det bästa med skivan, låtarna är så pass starka i sina original att de inte behöver göras om och då musikerna på skivan är medlemmar från LIONVILLE, HARDLINE och MITCH MALLOY så är det inga duvungar vi talar om och de vet vad de sysslar med. I synnerhet Alessandro Del Vecchio får gott utrymme att briljera bakom synthen och den ena ljudmattan är läckrare än den andra.

Avslutningsvis så hoppas jag att den här skivan får dig att kolla upp originalversionerna också, för då har du mycket skoj att vänta framför dig. För dig som bara vill ha en schysst samling melodiska rocklåtar att slänga på bara sådär så gör “Can’t stop” absolut jobbet.

Bästa låt: Do you ever think of me

Låtlista:

01. Can’t stop
02. Power over me
03. Wherever I run
04. Just a wish
05. If you ever fall
06. Do you ever think of me
07. Dream on
08. Stranded
09. Heat of the night
10. I won’t surrender
11. State of love
12. These eyes

{youtube}mfIGTMXa2LQ{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link