ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Torben Schmidt – Long Story Short (5.0)

lss-omslag

Band: Torben Schmidt
Titel: Long Story Short
Genre: Västkustrock/Melodisk rock
Skivbolag: Thunderstruck Productions
Producent: Torben Schmidt
Releasedatum: 2012-09-19
Betyg: 5/10

21 år är en väldigt lång tid, det är så oerhört mycket som kan hända under alla de åren. En plötslig mognad kan inträffa, ett barn kan växa upp och bli man – bara så där ändå för att till slut finna sig själv! Jag säger inte att Torben har gjort allt det där, men vuxit upp och mognat har han absolut gjort – konstigt vore det väl annars då det är drygt 7700 dagar vi talar om. Så plötsligt en dag tar 21 års väntan på Torbens nya soloskiva slut med en knall och som en blixt från en klar himmel dyker “Long Story Short” upp som gubben i lådan, men inte för att ruska liv i mig utan mer kamratligt klappa mig på ryggen och säga “här är jag, kommer du ihåg mig?”.


Nog kommer jag ihåg Torben allt. På VOICES OF ROCK:s skiva “High and mighty” visade han att han hade rösten i behåll. Ja, det gör han här också, det är inte det som är problemet. Problemet är att från den fantastiska och rockiga “A bit on the side” till den Mark Spiro-osande “Long Story Short” är steget långt och att jag är inte redo att ta alla stegen som behövs för att hänga med honom på hans resa.
“Vuxen” och “mognad” är två ord som går igenom hela skivan som en röd tråd. Den akustiska rocken Torben framför är skickligt framförd, men lämnar mig nästintill helt oberörd. Skivan osar pausunderhållning i Bingolotto eller höstmörker, lägereldar och stickade tröjor istället för tjo och galej som fornstora dagars bedrifter. Jag säger inte på något vis att det är en dålig skiva, men det är definitivt inte den skivan jag hoppades på.

I “It’s the fire” närmar sig Torben rocken igen och det är så fantastiskt bra. Hade han hållit sig där hela skivan igenom hade jag varit en nöjd lyssnare, men nu är jag bara helt fel person på helt fel plats. Det är lite för gammal vuxenrock á la “Lugna Favoriter” och på tok för lite ungdomssynder för att jag ska kunna ta till mig skivan, just nu.
Jag skriver “just nu” för vem vet, om fem år kanske jag också är vuxen och chansen är stor att jag då kommer att sitta där en höstkväll och tycka att “Long Story Short” är bland det mysigaste jag har i min skivsamling. Men innan den dagen kommer, hoppas jag att Torben gör som sin danske kollega Mike Tramp och bjuder på en sista rockig föreställning innan han fortsätter glida ut ur bilden tillsammans med sin akustiska gitarr.

Bästa låt:  Tone it down

01. Run away
02. All is said
03. Funny
04. Gently back to life
05. Take it like a man
06. You
07. Too damn cute
08. Tone it down
09. It’s the fire
10. The coffee song
11. Looking for a friendly face 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link