ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tenacious D – Post-Apocalypto

Tenacious D behöver knappast någon vidare presentation. Med The Pick of Destiny (filmen som musiken från projektet) slog dem igenom stort och har blivit ett mycket omtyckt komikerrockband. Med Post-Apocalypto kommer duon tillbaka med nytt material. Förutom ny musik har de även lanserat en tecknad serie, ritad av Jack Black själv, som släppts avsnittsvis via bandets Youtubekanal under hösten. Trummorna i projektet sköts av ingen mindre än Dave Grohl.

Det är som soundtrack till den tecknade miniserien som Post-Apocalypto fyller sitt syfte. Stående för sig själv blir det som att kapa av benen på ett bord. Det kan inte längre stå och fyller inte längre en funktion. Det känns som att lyssna på en ljudbok med musikinslag, en typ av koncept som inte intresserar mig. Inte för att albumet inte har sin charm – humorribban är på en barnsligt låg nivå och Tenacious D vet precis hur de ska navigera sig i den miljön. Det är det koncept vi är vana vid att Tenacious D kör på.


Jag hade dock förväntat mig lite mer kvalité. Låtarna engagerar inte (förutom Post-Apocalypto theme som sätter sig på hjärnan med en gång) och historien är inte särskilt originell och blir därför förutsägbar och banal. Jorden har gått under, grabbarna försöker få sig ett ligg med den sista bruden (om hon finns), det är ensamt och främmande samtidigt som fantastiska inslag gör att resan genom undergången blir en episk odyssé som tyvärr faller platt. Att förvänta sig något i stil med Pick of Destiny är förstås dumt och det gör jag inte heller, men Post-Apocalypto är det uppföljande albumet som inte behövdes.

Med tanke på att musiken ska stå tillsammans med serien får albumet 2/5, för att inslagen fyller en funktion därigenom. Stående för sig själv är det inte lika starkt. Jag tror inte att det här albumet kommer att generera några nya Tenacious D-fans, utan det är redan etablerade lyssnare som kommer lyssna och kanske tycka att det här låter intressant.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link