ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Delain – We Are The Others (7.0)

delain-we-are-the-others-cd

Artist: Delain
Titel: We Are The Others 
Skivbolag: CNR Music B.V.
Producent: Jacob Hellner, Fredrik Thomander och Anders Wikström
Releasedatum: –
Betyg: 7/10

Äntligen är Delain tillbaka med ett nytt album. “We are the others” är det första albumet på drygt tre år sedan “April Rain” släpptes. Var det värt väntan kan man fråga sig? Absolut! Martijn Westerholt och bandet låter starkare än någonsin och Charlotte Wessels som sjunger får verkligen möjlighet att ta plats.

Det sägs att Charlotte Wessels fick inspiration till vissa av texterna efter ett uppmärksammat brittiska kriminalfall där Sophie Lancaster och hennes pojkvän misshandlades till döds av ett gäng som inte gillade “gothkids”. Sophie försökte skydda sin pojkvän med sin egen kropp men blev skoningslöst sparkad i huvudet upprepade gånger. Temat för albumet kretsar kring stoltheten att vi är de vi är. Det handlar också om att ha acceptans för våra olikheter.

Titelspåret “We are the others” kommer garanterat att få en hel del cirkulation i radio. Det är en hit med en refräng som sitter ganska direkt. Resten av låtarna är på det hela taget

tyngre, men vi talar fortfarande om melodisk hårdrock där riff blandas med stämsång och keyboards.

På Delains debut samarbetade Martijn Westerholt bland annat med Sharon den Adel (Within Temptation) och Marco Heitala (Nightwish / Tarot). Denna gången är ingen mindre än Fear Factorys Burton C. Bell med och sjunger duett med Charlotte Wessels på hårda “Where Is The Blood”. Jag kan bara konstatera att mixen av Charlottes starka stämma och Burtons grövre toner är en perfekt matchning.

För kalenderbitarna kan jag meddela att “We Are The Others” är inspelad i Jacob Hellners studio i Stockholm.

Bästa spår: Where Is The Blood

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER