ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Suicide Bombers – All For The Candy

Högoktanig Rock’n roll med inslag av punk och sleaze. Känns det igen? Det är vad norska Suicide Bombers bjuder på. Ett klassiskt recept som brukar fungera väl hos en bred rockorienterad publik.

Drygt fyra år har passerat sedan senaste albumet ”Murder Couture” (2019). På nya, och totalt femte, fullängdaren ”All For The Candy” har man lyckats fånga bandets råa energi, attityd och uppkäftighet på ett förtjänstfullt sätt. Det finns en nerv, ett tryck och en stökighet i ljudbilden, utan att det för den sakens skull någonsin blir grötigt. Stevie Teaze får klart och tydligt vid ett flertal tillfällen bevisa sina skills som shredder, C. Slim’s distade och pumpande bas är ett återkommande inslag, Lyle Starr’s pådrivande trummor låter stora och naturliga, Chris Damien Doll‘s  leadsång uppbackad av fotbollskörer sitter som en smäck. En stor eloge ska alltså tillskrivas Trond Holter (Wig Wam) för mix och Maria Maxwell för mastering. Allt gott så långt, alltså.

Frånsett avslutande semiballaden “Where Time Always Goes” som gästas av Geir Bratland (Dimmu Borgir, Apoptygma Berzerk) på piano och orkestrering är ”All For The Candy” en perfekt platta till att sparka igång ett party. Energimätarna slår i taket mest hela tiden. ”Tonight Belongs To Us” är lätt att gilla med den distade basen som leder oss in i det Judas Priest influerade riffet och den fotbollskörsförsedda refränghooken. Lite mer melodiösa ”Out Of Love” blir också snabbt en favorit som för tankarna till Hanoi Rocks och Hardcore Superstar. ”Dynamite Playboys”, titelspåret ”All For The Candy” och ”Last Call” har tidiga Mötley Crüe och Crashdïet i melodispråket vilket alltid är trevligt. Jag tycker mig höra inslag från landsmännen i Turbonegro i ”Take It Off” och ”Caligulizer” låter som ett kärleksbarn mellan D-A-D och Backyard Babies.

Om du gillar upprorisk och skitig Sleaze ska du med andra ord definitivt inte tveka. Baksidan av myntet är dock att i princip alla låtar går i samma takt och tempo, har samma dynamik och snarlik uppbyggnad. Det blir en smula enformigt och förutsägbart i längden. Lyssningsupplevelsen hade blivit intressantare om det funnits några inslag som kunde bryta av lite mot det homogena riffrocksmönstret. Något lite tyngre, något lite popigare, något med en helt annan dynamik än bara ”fullt ställ straight to hell”. Varför inte en låt med ett okonventionellt arr? Det hade förmodligen gjort att de många högoktaniga partydängorna hade lyft ännu mer.

Med det sagt så hörs det tydligt att detta är ett band som har spelat ihop länge och kan sitt hantverk. Chris Damien Doll har en röst som påminner en del om Michael Monroe och Hank Von Hell, vilket passar musiken som hand i handske. Det är också ett visuellt och imagestarkt band vi har att göra med. Svart, vitt och rött med kaptensmössa, solbrillor och schalar är klassiska attribut och jag, som ännu inte haft nöjet att bevittna bandet live, får en stark känsla av att Suicide Bombers är ett riktigt underhållande liveband. ”All For The Candy” är ett jämnstarkt album, men det lilla extra saknas som gör att man hajar till. Till nästa platta önskar jag en gnutta mer fantasi och variation.

Band: Suicide Bombers
Titel: All For The Candy
Genre: Sleaze metal, Hårdrock
Skivbolag: Suicide Records
Releasedatum: 2/2
Bästa spår: Out Of Love, Tonight Belongs To Us, Last Call, All For The Candy, Caligulizer
Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER