ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Svartanatt – Starry Eagle Eye

Mitt första möte med Svartanatt var genom singeln Hit Him Down, en förbaskat bra singel som lämnade mig längtande efter mer. Dessvärre fanns det bara ett album ute på Spotify just då så när jag fick veta att ett andra album var på igång skrev jag in releasedatumet i kalendern för att vara beredd.

Starry Eagle Eye drar igång med The Children Of Revival, en låt som är pang på rödbetan. Den har ett härligt gung och även det här fina, moderna retrorock-soundet som även genomsyrar övriga spår. The Children Of Revival följs av fenomenala Wrong Side Of Town, som har en uppiggande energi. Det här är en låt at spela i bilkön på väg till jobbet för att hålla humöret uppe. Har svårt att tänka mig att någon skulle kunna sura till de här gitarrharmonierna.


Det är ett starkt album så här långt in i lyssningen, med fina uttoningar i slutet av låtarna som ger en schysst floweffekt. Jani’s röst och sångteknik känns perfekt för stilen.
Efter titelspåret kommer Duffer som bryter igenom med en energi som får mig att nästan vilja headbanga. Härligt! Det blir dock lite tradigt när grundriffet bryter igenom med sin diskanta styrka så ofta i verserna, och orgel/synthpessimist som jag är faller mig den delen av låten där den får ta mer plats mig inte riktigt i smaken. Jag måste dock erkänna att instrumentet använts på ett smakfullt sätt hittills.

I Wolf Blues har vi en tung blueslåt som bygger upp med ett riktigt snyggt gitarrsolo och allmän förstärkning och ös! Näst på tur står Hit Him Down, som är ett fantastiskt spår rakt igenom. Andra ord är överflödiga. Slutspurten på albumet bjuder sedan på några spår som är helt okej (då det är svårt att överträffa Hit Him Down).

Fler låtar till samlingen hade varit att föredra, Starry Eagle Eye innehåller nämligen enbart nio spår. Annars är det här en skiva som måste höras av fans av band som Horisont, Honeymoon Disease m.fl. Inte för att trampa övriga musikinslag på tårna, jag gillar verkligen helheten, men gitarrerna i det här albumet är den absolut bästa biten. Det är där guldet ligger.

Den här genren ligger mig nära hjärtat och albumet är riktigt bra, så stadiga 3/5 i betyg får Svartanatts Starry Eagle Eyes.


Band: Svartanatt
Titel: Starry Eagle Eye
Genre: Rock
Skivbolag: The Sign Records
Releasedatum: 2018-03-02
Betyg: 3/5
Bästa låt: Hit Him Down

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter