Sons Of Apollo – Psychotic Symphony

Jeff Scott Soto är en av mina absoluta favoritsångare alla kategorier. Tyvärr har han under det senaste årtionden mer och mer distanserat sig från metal-musiken och mest ägnat sig åt AOR och melodiös hårdrock. Fast det verkar som starten av bandet Soto för några år sedan faktiskt har tänt en flamma hos Jeff, för nu gör han metal igen och som han sjunger!

Sons Of Apollo är något nytt och fräscht för Jeff: Jag har i alla fall aldrig hört honom medverka på en sådan här progressiv platta förut. Tillsammans med bland annat de två avpolletterade Dream Theater-medlemmarna Portnoy och Sherinian så skapas det medryckande musik som inte är alltför olik vare sig Dream Theater eller Symphony X. Skillnaden är att det progressiva är lite mer i bakgrunden på detta album, även om det bjuds på några rejäla doser med instrumentalism på en del av låtarna. Det är förövrigt mest Derek Sherinian som står för utsvävningarna på plattan, även om Ron “Bumblefoot” Thal gör ett riktigt bra jobb med gitarren också. När jag ändå redan har nämnt 4/5 av bandet, så kan jag ju lika gärna berätta att bandfotot blir komplett med basisten Billy Sheehan. Det är med andra ord ingen överdrift att kalla Sons Of Apollo för en “supergrupp”, för det är precis vad de är!

“Psychotic Symphony” är ännu en sådan där platta som hamnar mellan stolarna betygsmässigt, det har varit många sådana i år. Tre eller fyra, var då frågan? Det får bli en fyra, mest på grund av glädjen jag känner över att Jeff sjunger metal igen! Hoppas detta band fortsätter göra plattor ihop, för det här var en riktigt trevlig lyssningsupplevelse.Band: Sons Of Apollo
Titel: Psychotic Symphony
Genre: Progressiv Metal
Skivbolag: Inside Out Records
Speltid: 57:41
Releasedatum: 2017-10-20
Betyg: 4/5
Bästa Låt: God Of The Sun/Coming Home

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN