Europe – Walk The Earth

Jag tänkte klargöra en sak direkt och det är att Europe fram till 1991 och plattan “Prisoners In Paradise” är ett helt annat band än det som gjorde comeback 2004 med plattan “Start From The Dark”. Inte medlemsmässigt men däremot musikaliskt. Visst har Joey Tempest knåpat ihop bra låtar också på senare tid. “Always The Pretenders” från “Secret Society” och titelspåret från plattan “Start From The Dark” är bra exempel på detta. Den platta som ligger närmast att som helhet mäta sig med de tidigare albumen är “Last Look At Eden” där det finns en hel del bra låtar.

Varför skriver jag då detta? Nu tror ni att Hagberg har tappat allt det lilla förstånd han hade och bara börjat svamla. Sanningen är den att jag var positivt överraskad när jag hörde de två inledande låtarna på nya plattan “Walk The Earth”. Inleder gör titelspåret som är Europe när de är som allra bäst och efterföljande “The Siege” håller också en mycket bra klass. Här känner jag att bandet äntligen kan ha hittat tillbaka till det som gjorde att jag tog Europe till mitt hjärta. Tyvärr blir jag så eftertryckligt besviken så det är svårt att förklara med ord. Från och med “Kingdom United” går det sakta men säkert åt helvete och när låten “Wolves” ljuder ur mina högtalare vill jag bara spy på det faktum att en av de bästa låtskrivarna vi har i detta land återigen falerar kapitalt.

Jag är så rysligt besviken att det inte finns någon spelglädje eller engagemang. Men framförallt är jag skitbesviken att det inte finns några låtar. Det som tidigare var hit efter hit efter hit är numer en såsig gröt som skär genom märg och ben. Europe 2017 är tyvärr inte bättre än 2015 och det är inte bättre än 2012 osv osv. I min värld så har Europe släppt den bästa platta ett svenskt hårdrocksband gjort (“Out Of This World” 1988) och hade det inte varit för de där två inledningslåtarna så hade de även stoltserat med det sämsta ett svenskt hårdrocksband gjort också.Europe – Walk The Earth

Band: Europe
Titel: Walk The Earth
Genre: Ja vad fan är det…..egentligen??
Skivbolag: Silver Lining Music
Releasedatum: 2017-10-20
Betyg:


Bästa låt: Walk The Earth

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN