Foto: Effie Trikili

Europe presenterar två nya Sverigespelningar i sommar – Nestor agerar support vid den ena

Europe presenterar två nya Sverigespelningar i sommar - Nestor agerar support vid den ena.

Efter tre slutsålda kvällar på Cirkus förra året är Europe äntligen tillbaka med efterlängtade spelningar i Sverige.

Den 9 juli intar de för första gången Borgholms slottsruin på Öland, och följer upp med en konsert på Lokverkstan i Motala den 10 juli. Som en extra krydda kommer NESTOR att agera support vid spelningen på Borgholms slottsruin. Detta är en upplevelse du absolut inte vill missa!

Europe, bestående av sångaren Joey Tempest, gitarristen John Norum, basisten John Levén, trummisen Ian Haugland och keyboardisten Mic Michaeli, har inte bara hållit fast vid sitt signatursound utan även utvecklats genom åren. Från deras debutalbum “Europe” till senaste släppet “Walk the Earth”, har bandet konsekvent levererat rockmusik av högsta klass.

Med en imponerande lista av hits, inklusive “Carrie,” “Rock the Night,” och “The Final Countdown,” har Europe ständigt förnyat sitt grepp om musikscenen. Det är inte bara 80-talets nostalgi; bandets senare verk som ”Hold your head up” har visat deras förmåga att förnya och överraska lyssnare genom åren.

Europe har sålt miljontals med album och legendariska låten “The Final Countdown” nådde en förstaplacering i 25 länder 1986. Bandet tog emot ett pris från YouTube förra året för det första svenska bandet någonsin att få en miljard(!) visningar på en låt.

NESTOR omfamnar influenser från 80-talet med en ironisk twist och mycket hjärta. Bandet Nestor bildades 1989 (då var killarna 14–16 år gamla) där de släppte några album, men splittrades 1995. Nestor härstammar från en tid då rockmusik var häftig och musiken var fantastisk. Men idag är kombinationen av fantastisk musik och humor vad Nestor handlar om. Nestors uppdrag är att återställa rockens ära och skydda arvet samt omgestalta rockens ikonografi.

Datum 2024
9 juli– Borgholms Slottsruin, Öland
10 juli – Lokverkstan, Motala

Biljetter
Biljettsläpp torsdag 7 mars klockan 10:00 via LiveNation.se!

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER