Decrepit Birth – Axis Mundi

Ett band som jag kanske inte ens borde behöva introducera har äntligen släppt sin senaste platta. Nämligen Decrepit Birth. Bandet skapades 2001 och anses vara ett av de största techdeath-banden som existerar, framför allt på grund av deras två senaste releaser Diminishing Between Worlds och Polarity som är rena rama mästerverk. Det har gått sju år sedan Polarity kom ut så Axis Mundi är ett album många av oss har väntat på väldigt länge. Hur står Axis Mundi sig mot resten av Decrepit Births fantastiska diskografi?

Jag säger detta direkt, Polarity förblir mitt favoritalbum med Decrepit Birth men Axis Mundi är fan ta mig en jäkligt bra tvåa. Albumen har rätt annorlunda sound och en annan infallsvinkel av stil så med det sagt är faktiskt Axis Mundi en helt annan typ av best än Polarity. I vilket fall så är Axis Mundi ännu ett grymt album Decrepit Birth kan addera till sitt namn och de är fortfarande ett band att räkna med efter alla dessa år. Jag må ha haft lite problem med att Origins nya inte var så tung som jag hade förväntat mig men det har inte Decrepit Birth några som helst problem med på Axis Mundi. Riffen, trummorna, growlandet, solona och produktionen. Allt stämmer för Decrepit Birth här. Kvittar om du lyssnar på Spirit Guide, Hieroglyphic, Transcendental Paradox, Mirror of Humanity eller Epigenetic Triplicity du kommer ha fantastik lyssning som väntar dig. Även de instrumentala låtarna Embryogenesis och Orion är grymma. Herre gud det är mer än halva plattan redan där som techdeath-klassiker för mig. Precis så bra är Axis Mundi. Jag kan inte ens komma ihåg hur många gånger under albumet jag började headbanga på grund av en grym tempo-växling, sjuka riff eller ett solo som fastnade i huvudet när jag satt där och spelade luftgitarr för mig själv. Decrepit Births val att lägga ihop sin progressiva sida från Diminishing Between Worlds och Polarity med deras tyngre platta …And Time Begins gör detta till ett av årets bästa plattor. Kvittar vilken sida från bandet du gillar, det finns något för alla deras fans här.

Personligen är detta den bästa plattan som släppts i år inom den tekniska dödsmetallen. Axis Mundi kommer vara ett album alla band kommer vilja slå i år inom genren och jag är inte säker på att någon kommer kunna det. En stark fyra som touchar en femma för mig. De sju åren var värt väntan men jag hoppas vi inte behöver vänta lika länge tills nästa.Artist: Decrepit Birth
Titel: Axis Mundi
Genre: Brutal/Technical Death Metal
Skivbolag: Agonia Records
Speltid: 01:01:12
Releasedatum: 2017-07-21
Betyg: 4/5
Bästa låt: Epigenetic Triplicity

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN