ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Solbrud – Vemod

Solbrud är ett av Danmarks bästa band, punkt. Jag hade aldrig hört talas om dem tills de spelade på Copenhell för två år sedan och en kompis till mig sa han verkligen ville se Solbrud live. Jag gick aldrig och såg dem men efter att min kompis kom tillbaka helt lyrisk och tyckte de var grymma live tänkte jag “fan jag måste verkligen lyssna på Solbrud när jag kommer hem”. Vilket jag självfallet gjorde, redan samma dag jag kom hem från Copenhell om minnet stämmer. Jag lyssnade igenom deras självbetitlade debut och uppföljaren Jærtegn. Sedan dess har detta danska band haft mig på kroken, jag har blivit ett fan av Solbrud. Än idag önskar jag att jag gick med min polare och såg Solbrud live på deras hemmaplan….

Vemod är Solbruds tredje fulländare och musiken är som förr, på ett bra sätt. Detta är så mörkt och melankoliskt, men ändå galet vackert, som jag minns deras tidigare album. Fyra låtar, 50 minuter fyllda med död och harmoni. Black metal godis för de svartaste av själar för fans av Mörker och Skogen. Kan även nämna att skivan kom ut samma dag som In Death av Svartsyn, en dag att minnas för black metal fans med andra ord.

Varenda not, låttext, produktionen och atmosfären är välgjort och det är nästan så att jag vill påstå att Vemod är deras bästa verk hitintills. När jag skriver detta är jag sliten mellan Vemod och Jærtegn men just nu ger jag Jærtegn övertaget eftersom jag tycker Sortedøden är Solbruds lysande stjärna bland deras låtar av mörker. Samtidigt som jag tycker att Vemod avslutar lite svagt med Besat af Mørke, som i min mening inte är i samma klass som de andra tre låtarna på plattan. I vilket fall så är det säkert att säga att Solbrud har redan skapat ett diskografi de kan vara stolta över med tre fantastiska (fyra med deras EP) album. Jag är säker på att jag kommer se Vemod på många black metal fans listor när de ser tillbaka på året som gått och börjar lista det bästa från 2017.

Solbrud – Vemod
[yasr_overall_rating]

Artist: Solbrud
Titel: Vemod
Genre: Black Metal
Skivbolag: Indisciplinarian
Speltid: 50:23
Releasedatum: 2017-06-09
Betyg: 4/5
Bästa låt: Det Sidste Lys

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER