Art Nation – Liberation

När jag träffade bandet på en intervju i augusti förra året var det precis klara med förproduktionen till vad som skulle komma att bli ”Liberation”. De berättade att de med den här skivan ville lämna AOR-träsket för att tilltala en bredare skara människor.

Debutskivan ”Revolution” kom i augusti 2015 och presenterade ett sprillans nytt band, med en fantastisk debut och en hunger att erövra världen. I april 2017 när andra skivan ”Liberation” når marknaden, har bandet hunnit byta upp sig till ett större bolag, spela på Ullevi inför 60.000 människor, göra några medlemsändringar och med start på Sweden Rock Festival i sommar är det inte långt till denna världserövran, trots allt.

Med facit i hand kan jag verkligen bekräfta bandets önskemål om att tilltala en bredare publik. ”Liberation” bär på en stor bredd när det kommer till influenser och sound. Jag tror att alla musikälskare, oavsett genre kan hitta minst en låt de gillar på denna skiva.

Att skivan är genomarbetad in i minsta detalj går inte att undgå. Gitarrpartierna signerade Johan Gustavsson och Christoffer Borg ger mig rysningar varenda gång, för att inte nämna Alexanders sånginsatser. På denna skiva tror jag verkligen att han överträffar sig själv.

Ska jag hitta något att gnälla över skulle det i så fall den något överproducerade känslan som genomtränger hela skivan. Jag får intrycket att musiken hade vunnit på att skala ner på effekterna och tonat ner syntarna. Skivans själ ligger inte på överproducerade detaljer utan i musiken.

Läs även
Gathering Of Kings släpper ny singel

Öppningslåten ”Ghost Town” sätter ribban riktigt högt, tätt följd av ”Maniac” och skivans andra singel ”The Real Me”. Lyssna bara på solot i ”One Nation” och vem kan undgå att ryckas med i refrängen till ”A Thousand Charades”? En skiva tillhörande melodiösa hårdrocksgenren är ju sedan inte komplett utan en ballad eller två. ”When Stars Align” drar mer åt powerballadhållet medan den mer känslosamma ”Take Me Home” bjuder på en mer avskalad sådan.

Sammanfattningsvis, en mycket gedigen skiva som bevisar att Art Nation kan bjuda på mer än bara melodiös hårdrock. Det ska bli en fröjd att få uppleva bandet live med ”Liberation” i bagaget!

Art Nation – Liberation

Artist: Art Nation
Titel: Liberation
Genre: Melodiös hårdrock
Skivbolag: Sony/Gain
Releasedatum: 2017-04-28
Betyg: 4/5
Bästa låt: A Thousand Charades

Relaterat:

Rock City Stockholm släpper ny akt
2018-01-10 – Calle Englund

Gathering Of Kings släpper ny singel
2018-01-09 – Ron Dahlgren

NY LÅT: Taste – We Are Back
2018-01-08 – Effie Trikili

Art Nation presenterar ny line-up
2017-09-11 – Effie Trikili

Tre medlemmar lämnar Art Nation
2017-08-12 – Effie Trikili


Ämnen

art nation | liberation

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

CHEFREDAKTÖR

ANNONSANSVARIG

WEBB/SOCIALA MEDIER

Rocken är inte död!

Är du sugen på ny musik?
Här hör du de bästa rocklåtarna just nu!
Listan uppdateras varje fredag.

13 Shares
Share10
Tweet
Buffer3